Lifestyle

Komentari 0

Hrvatski povijesni muzej nudi online izložbe, kviz, makeover

Hrvatski povijesni muzej nudi online izložbe, kviz, makeover

Hrvatski povijesni muzej je, s obzirom na mjere opreza tijekom epidemije koronavirusa, ponudio niz sadržaja okupljenih pod nazivom #HISMUSkodvas

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Da, moguće je da se korona virus vrati ove jeseni

Niz sadržaja okupljenih pod nazivom #HISMUSkodvas odlična su opcija za provođenje kvalitetnog vremena kod kuće koju nudi Hrvatski povijesni muzej.

Među ostalim, tu je i njihova posljednja izložba u gornjogradskoj palači Vojković-Oršić-Kulmer-Rauch, koja je teško oštećena u nedavnom potresu, bila je "Varvaria / Breberium / Bribir: razotkrivanje slojeva", na kojoj su prezentirani arheološko-povijesni slojevi Bribirske glavice, jednog od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Hrvatskoj.

Posjetitelji će moći razgledati i izložbu "Neopisivo!!!" na kojoj su bile predstavljene 74 fotografije s veličanstvenog dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu.

Uz virtualni obilazak izložbe, Muzej je odlučio darovati i 27 fotografija s izložbe, u formi plakata, koje se mogu preuzeti klikom na fotografiju.

Hrvatski povijesni muzej pridružio se trendu brojnih muzeja diljem svijeta koji organiziraju suvremeni makeover svojim zbirkama. Sve što treba za sudjelovanje u igri je malo mašte, dobra atmosfera i fotić, poručuju.

Zainteresirani inspiraciju mogu potražiti na muzejskim mrežnim i Facebook stranicama, te poslati svoje kreacije koje će potom biti objavljene. Kao primjer iz Muzeja su već napravili prvi makeover 'Rimljanku s mandolinom'.

#HISMUSkodvas donosi još jedan prijedlog za prikratiti vrijeme provedeno u kući - online puzzle sastavljen od građe iz fundusa Muzeja.

Organizira i kviz s općenitim pitanjima iz hrvatske povijesti namijenjen učenicima osnovnih škola, ali i svim zainteresiranima, a uz točnost broji se i brzina odgovora na svako pitanje.

Svakodnevno na Facebook stranici mogu se pročitati zanimljive pričice o tome što se dogodilo na današnji dan, a i saznati što sve krije muzejska čuvaonica.

Muzej je izdao i novu publikaciju s ciljem upoznavanja korisnika s muzejskom dokumentacijom i dokumentacijskim fondovima Hrvatskog povijesnog muzeja, a informacije o 'Vodiču kroz dokumentacijske fondove Hrvatskog povijesnog muzeja' mogu se pronaći u online suvenirnici.

POGLEDAJTE VIDEO #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Najčitaniji članci