To je to što me zanima!

I kad miruju, ako nisu do kraja ugašeni, uređaji crpe energiju

Držite li uređaje poput televizora i laptopa na ‘standbyu’, to je kao da ste ostavili upaljeno svjetlo jer uređaji usisavaju energiju poput vampira, a trenutno vam nisu od koristi, kaže autor
Vidi originalni članak

Mi smo prva generacija koja shvaća razmjere štetnih utjecaja na prirodu, ali i posljednja koja stvari može okrenuti na bolje za generacije koje dolaze, kaže Ben Fogle, borac za očuvanje okoliša. 

On je s autorima iz Svjetskog fonda za prirodu (WWF) napisao knjigu ‘12 Small Acts to Save Our World: Simple, Everyday Ways You Can Make a Difference’. 

- Ubrzan tempo života naveo nas je na prečace pa smo pritom usvojili loše navike. Hrpa plastične ambalaže, proizvodnja najjeftinije robe i energije, sve te pogodnosti imaju cijenu nepovratnog uništenja. Čak i kad uređaje poput televizora i laptopa stavite na ‘standby’ (stanje pripravnosti), oni poput vampira usisavaju električnu energiju bez ikakve koristi - tvrde autori i objašnjavaju kako je to kao da ostavite upaljeno svjetlo.

SAČUVAJMO PLANET Reciklirajte otpad i učite svoju djecu kako da brinu o okolišu

Zato prije spavanja ili posla ugasite uređaje. Zatvarajte prozore i investirajte u izolaciju kuće koja zadržava temperaturu, a kad kuhate poklopite lonce kako bi se hrana što prije skuhala.

NIKAD NISU ZADOVOLJNI: Nitko ne želi biti u vezi s ovim horoskopskim znakom

Idi na 24sata

Komentari 23

  • elias_1 15.08.2019.

    Jucer gradonacelnik v.Gorice iskopco cijeli grad kad je procito ovaj clanak

  • 15.08.2019.

    izgasim ga i gotovo

  • 15.08.2019.

    Izvadis glavni osigurac od struje i rijesen posao. 😉😋

Komentiraj...
Vidi sve komentare