To je to što me zanima!

Ideja za brzi ručak: Napravite fine njoke 'Prosciutto e Salvia'

Vrhunski chef Željko Neven Bremec otkrio nam je recepte za izradu domaćih njoki i jelo koje će unijeti promjenu u vaš svakodnevni menu. Ako napravite previše, ove njoke lako i zamrznete
Vidi originalni članak

Za ukusne domaće njoke skuhajte krumpir u kori. Duljina kuhanja ovisi o veličini krumpira i debljini kore, a to je nekih 20 do 40 minuta, kaže nagrađivani chef Željko Neven Bremec.

- Kad su krumpiri gotovi, iscijedite vodu, pustite da se malo ohlade, a zatim im toplima ogulite koru i protisnite ih kroz tijesak za krumpire. Ako nemate tijesak, može poslužiti i gnječilica. Protisnuti krumpir začinite, dodajte mu jaja i brašno.

Okvirno se stavlja od jedne trećine brašna do istog omjera sa smjesom krumpira, a što je više brašna, njoki će biti tvrđi i dulje će se kuhati. No puno brašna donosi i karakteristični praškasti okus njoka - objasnio nam je chef Bremec.

Domaći njoki 'Prosciutto e Salvia'

Sastojci: 800 g domaćih njoka, žličica maslaca, 100 g pršuta, 40 g parmezana, 4 listića kadulje, 2 dl vrhnja za kuhanje, 1 dl bijelog vina, sol, papar

Priprema: Na maslacu popržite na štapiće izrezan pršut. Dodajte listiće kadulje. Podlijte vinom i dodajte vrhnje za kuhanje.

Začinite po želji. U umak dodajte skuhane njoke te još kratko prokuhajte. Na kraju, po želji, dodajte ribani parmezan.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • šmizzzlla 25.02.2018.

    njoki su odlični

  • 24.02.2018.

    jako lijepo mljac

  • mily 24.02.2018.

    prema izgledu na slici, he he ima da osobe, od danas, rade samo njoke:))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare