Obavijesti

Lifestyle

Komentari 95

Ideja za brzi ručak: Napravite fine njoke 'Prosciutto e Salvia'

24sata placeholder

Vrhunski chef Željko Neven Bremec otkrio nam je recepte za izradu domaćih njoki i jelo koje će unijeti promjenu u vaš svakodnevni menu. Ako napravite previše, ove njoke lako i zamrznete

Za ukusne domaće njoke skuhajte krumpir u kori. Duljina kuhanja ovisi o veličini krumpira i debljini kore, a to je nekih 20 do 40 minuta, kaže nagrađivani chef Željko Neven Bremec.

- Kad su krumpiri gotovi, iscijedite vodu, pustite da se malo ohlade, a zatim im toplima ogulite koru i protisnite ih kroz tijesak za krumpire. Ako nemate tijesak, može poslužiti i gnječilica. Protisnuti krumpir začinite, dodajte mu jaja i brašno.

Okvirno se stavlja od jedne trećine brašna do istog omjera sa smjesom krumpira, a što je više brašna, njoki će biti tvrđi i dulje će se kuhati. No puno brašna donosi i karakteristični praškasti okus njoka - objasnio nam je chef Bremec.

Domaći njoki 'Prosciutto e Salvia'

Sastojci: 800 g domaćih njoka, žličica maslaca, 100 g pršuta, 40 g parmezana, 4 listića kadulje, 2 dl vrhnja za kuhanje, 1 dl bijelog vina, sol, papar

Tjestenina Skmer

Priprema: Na maslacu popržite na štapiće izrezan pršut. Dodajte listiće kadulje. Podlijte vinom i dodajte vrhnje za kuhanje.

Začinite po želji. U umak dodajte skuhane njoke te još kratko prokuhajte. Na kraju, po želji, dodajte ribani parmezan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 95
Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista
EKSKLUZIVAN INTERVJU ZA 24SATA

Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista

Poznati travel influencer prvi je Hrvat koji je proputovao svih 197. država svijeta. Šri Lanka mu je bila posljednja na listi, otkriva nam u koju se zemlju ne bi vraćao, koja mu je najdraža, ali i kako je sve krenulo