To je to što me zanima!

Ideja za finu večeru: Slasni ragu od patke s vinom i povrćem

Želite li impresionirati svoju obitelj ili goste, pripremite im ovu deliciju od patke, povrća i aromatičnih dodataka. Poslužite uz pire krumpir, palentu ili rižu, a odlično ide i uz njoke
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • patka
  • velika žlica brašna
  • 300 ml bistre juhe
  • 100 ml bijelog vina
  • 2 velika luka
  • 2 velike mrkve
  • ploška celerova korijena
  • 3 češnja bijelog luka
  • korica limuna
  • začini

Priprema:

Narežite patku i izrežite svu mast. Operite komade mesa pod mlazom hladne vode pa ih posušite na papirnatom ručniku. Posolite meso. Ogulite i nasjeckajte luk te bijeli luk. Očistite, operite i nasjeckajte mrkvu i celerov korijen. U velikoj posudi pržite komade patke na ulju dok ne poprime zlatnu boju. Izvadite ih na tanjur. U istoj posudi dobro prepržite luk, mrkvu, celerov korijen i bijeli luk.

ODUŠEVITE UKUĆANE Recepti za fantastične deserte od oraha: Torta, minjoni i pita

Umiješajte malo brašna, dobro promiješajte pa zalijte vinom i juhom. Posolite i paprite, dodajte usitnjeno začinsko bilje i malo naribane limunove korice. Dobro promiješajte. Komade patke vratite u posudu, poklopite pa meso pirjajte dok ne omekša. Povremeno dolijevajte tekućine.

Poslužite uz pire krumpir, kuhani krumpir, palentu ili rižu, a odlično ide i uz njoke.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare