To je to što me zanima!

Iskoristite prezrelo voće za finu marinadu ili zdrave poslastice

Jako zreli kivi može poslužiti kao marinada za meso. Zgnječite dva kivija, dodajte im dvije žlice maslinova ulja, žličicu jabučnog octa i skratite vrijeme mariniranja za pola
Vidi originalni članak

Umjesto da ga bacite u kantu za smeće, prezrelo voće iskoristite za razne zdrave ili malo manje zdrave deserte. Tako ćete uštedjeti novac i smanjiti količinu otpada u kućanstvu. Primjerice, ako su vam banane već prezrele, zamrznite ih i kasnije od njih možete napraviti smoothie, domaći sladoled ili banana kruh. Banana je zaista odlična podloga za brojne sladolede, kao i zdrave napitke. Ako su vam pak jabuke već počele truliti, možete od njih napraviti pitu ili štrudlu.

POGLEDAJTE VIDEO: Par jede samo voće i orašaste plodove

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jako zreli kivi pak može poslužiti kao marinada za meso. On sadrži enzim aktinidin koji razgrađuje proteine. Zgnječite dva kivija, dodajte im dvije žlice maslinova ulja, žličicu jabučnog octa i skratite vrijeme mariniranja za pola. Isto možete napraviti i s citrusima. Limun ili naranču iscijedite na meso koje želite marinirati, dodajte začine i po želji te ostavite da odstoji. Dobit ćete ukusno mekano meso koje će sve oduševiti.

Kocke leda također možete napraviti od ne baš najsvježijeg voća. Izmiksajte ga u blenderu te zamrznite u kalupu ili malim vrećicama. Bit će savršen dodatak koktelima, smoothiejima ili mineralnoj i običnoj vodi. Svaku vrstu voća možete zamrzavati zasebno ili ih kombinirati po želji.

Ovakvo voće može poslužiti i kao preljev za palačinke. Usitnite ili zgnječite prezrele plodove i stavite na palačinke ili ih umiješajte u smjesu. Isto tako možete napraviti finu marmeladu ili sok u sokovniku.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare