Lifestyle

Komentari 1

Napravite najbolje marinade za pileća prsa: Bit će sočnija i finija

Napravite najbolje marinade za pileća prsa: Bit će sočnija i finija

Dosadilo vam je stalno iznova raditi isti recept za piletinu? Bez brige, isti recept može svakoga dana biti drugačiji ako koristite pileće marinade. Ovo su ideje kako to učiniti uz svega nekoliko osnovnih sastojaka

Pečena pileća prsa imat će bolji okus i biti će sočnija ako ste ih prethodno marinirali. Promijenite uobičajeni način pripreme piletine uz par kapi ulja, octa, sokova i drugih dodataka.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako pripremiti ukusne rotkvice

Pečenoj piletini dodajte zdrave priloge i ukusan ručak ili večera su na stolu za tren oka. Vrlo je jednostavno pripremiti marinadu za piletinu. Ona obično sadrži ulje koje pomaže da piletina, ili drugo meso koje marinirate, zadrži vlagu tijekom termičke obrade. Ostatak začina, ocat ili sokovi koriste se za aromatiziranje. Možete biti zaista kreativni s različitim vrstama okusa.

Svaka marinada je za pola kilograma piletine

Dok pravite marinade, imajte na umu da su namijenjene za pola kilograma piletine. Marinadu možete staviti u plastičnu vrećicu ili staklenu zdjelu i potom joj dodati piletinu.Piletinu možete izrezati na manje komade ili trake kako bi se što više okusa upilo u meso. Provjerite je li vrećica zatvorena i jeste li dobro pokrili posudu prije nego što meso stavite u hladnjak da se marinira.

Za najbolji okus piletinu je dovoljno marinirati 15-20 minuta. Možete ga ostaviti i preko noći, ali okus i tekstura mesa prilikom pripreme će biti drugačiji. Ne biste trebali marinirati više od jednog dana. Ako je piletina narezana na manje komade, svaku stranu pecite oko 5 do 7 minuta. Ako su prsa u komadu, pecite oko 8-10 minuta sa svake strane. Piletina je potpuno pečena kada je zarežete i više nije ružičasta, piše EatThis.

1. Talijanska marinada za piletinu

Iako bi kupovna boca talijanskog umaka vjerojatno bila najlakši način za pripremu ove marinade, možete je napraviti i sami kod kuće prilagođavajući količine sastojaka vlastitom ukusu. A čak i nije toliko teško.

Sastojci:

2. Teriyaki marinada

Ne morate koristiti kupovni umak zasićen natrijem. Ova domaća teriyaki marinada izvrstan je način da dobijete slasni okus bez viška soli.

Sastojci:

3. Marinada od meda i senfa

U usporedbi sa drugim marinadama, ova je prilično gusta. Med i senf stvaraju poseban omotač oko piletine, a nakon što je ispečete, ostaje vrlo ugodan okus.

Sastojci:

4. Marinada od korijandra i limete

Ako volite korijandar, ovo je pravi recept za vas koji će aromatizirati piletinu i jelo koje pripremate učiniti posebnim.

Sastojci:

5. Fajita marinada

Za ljubitelje meksičkih jela ova pikantna marinada je pravi dobitak, a nije uvjet da marinadu koristite samo prilikom pripreme fajita jer se odlično slaže i sa drugim kombinacijama jela.

Sastojci:

6. Azijska marinada s medom

Mješavina sojinog umaka i meda pruža specifične okuse, a ova azijska marinada od meda izvrsna je za pripremu piletine koju poslužujete s rižom i povrćem.

Sastojci

Fotolia

7. Jalapeño marinada od češnjaka

U ovoj kombinaciji sami odredite koliko pikantnu marinadu želite. U osnovnom receptu jalapeño papričice ne dominiraju nakon pečenja, no ako ste spremni za više, slobodno dodajte još koju papričicu u marinadu.

Sastojci:

8. Pikantna Nashville marinada

Ako vam jalapeño papričica nije bila dovoljno ljuta, ova kombinacija je definitivno za one najhrabrije.

Sastojci:

POGLEDAJTE VIDEO: LUKSUZ U ŠESTINAMA OD 1.950.000