To je to što me zanima!

Isprobajte ljetni recept - fine mediteranske dagnje na buzaru

Ovo jelo je zaista lako za pripremu, a pravi je lagani ljetni ručak koji obiluje željezom, fosforom i kalcijem. Odličan je izbor za sve one koji vole guštati u morskim plodovima
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 1,5 kg dagnji
  • 5-6 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 5 češnjeva češnjaka
  • 1/2 žličice bijelog papra
  • 200 ml bijelog vina
  • 1 jušna žlica krušnih mrvica
  • 1 limun 

Priprema: 

  1. Tupom stranom noža ostružemo sve priljepke sa vanjske strane školjaka i odvojimo dlakavu „bradu“ sa spoja.
  2. Pod mlazom hladne vode svaku školjku još jednom dobro isperemo.
  3. Napukle školjke i sve one koje se ne zatvore kada ih kucnemo, nisu žive i trebamo ih baciti.
  4. U tavi, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i malo papra, kratko promiješamo pa dodamo očišćene dagnje i na kolute narezan limun.
  5. Kada se dagnje otvore sve zajedno podlijemo vinom i pustimo da provrije, te poslužimo. 
Idi na 24sata

Komentari 3

  • Spasioc 06.08.2022.

    Blage veze nemate! Recept dagnji na buzaru u kojem se višak mora koji otpuste dagnje nakon otvaranja, ne baci van iz lonca....je recept za apsolutno presoljeno, čitaj nejestivo jelo! Zapratite me za više kulinarskih savjeta 😆

Komentiraj...
Vidi sve komentare