![Razlozi za uvrstiti peršin u svoju prehranu: Bogat je kalcijem, vitaminima, antioksidansima...](https://img.24sata.hr/8Wj9GwN2akESMwEQrCXCGGPo6fo=/414x267/smart/media/images/2019-02/dreamstime_m_52054904.jpg)
Šalica peršina sadrži otprilike 80 mg vitamina C (poznatog po tome što pomaže u jačanju imuniteta) zajedno s vitaminom A (koji potiče zdrav vid i razvoj) i K (dobar je za izgradnju kostiju i protiv raka)
Lifestyle
Komentari 0Šalica peršina sadrži otprilike 80 mg vitamina C (poznatog po tome što pomaže u jačanju imuniteta) zajedno s vitaminom A (koji potiče zdrav vid i razvoj) i K (dobar je za izgradnju kostiju i protiv raka)
Porijeklom iz središnjeg i istočnog Mediterana, peršin je biljka koje ima širom Europe i koristi se kao svježa ili sušena biljka u jelima diljem svijeta. Zelene je boje i poznata je po blago gorkastom okusu koji dobro djeluje u širokom spektru recepata, bilo da je stopljen s drugim sastojcima ili korišten kao ukras posut po vrhu.