To je to što me zanima!

Isprobajte premium krafne od kokosa, pistacije ili karamele

Obožavatelje tropskih okusa zasigurno će oduševiti krafna od bijelog ganachea, upotpunjena kremom od bijele čokolade s prženim bademima i tostiranim kokosom, posuta sjeckanim bademima
Vidi originalni članak

Krafne su omiljena poslastica u kojoj već više od tri stoljeća uživaju zaljubljenici u slatko diljem svijeta. Dolaze u raznim oblicima, veličinama i okusima, a mnogima su smještene na samom vrhu popisa najdražih deserta.

POGLEDAJTE VIDEO: Rimske krafne

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rade se od mekog tijesta koje se prži u ulju, obično su zaslađene šećerom u prahu, prelivene raznim glazurama i posipima te punjene najčešće pekmezom pa čokoladom, vanilijom ili drugim kremama. No, kako je vrijeme odmicalo, slastičari su upotpunjavali postojeće recepte inovativnim idejama i tako očarali kupce nečim novim.

Budući da se približava vrijeme fašnika, čiji su zaštitni znak upravo krafne, zagrebačke gastro destinacije su u svoje ponude uvrstile iste. Tako i slastičarnica Orijent svake godine izbacuje jedinstvene premium okuse.

SAMI NAPRAVITE SVOJU KRAFNU Prvi hrvatski Donut bar: 'Naše krafne punimo čokoladicama i keksima, a vole ih i mališani'

Ovogodišnja punjenja kombinacija su božanstvenih okusa koji nepcima pružaju osjećaj bogatstva u svakom grizu. Među četiri veličanstvenih, u ponudi su ponovno i dva okusa koji su prošle godine bili veliki hit.

Krafna punjena džemom od malina, kremom od pistacija i posipa od sjeckanih pistacija vratila se kako bi i ove godine osvojila srca svih ljubitelja ovih sastojaka.

U TIJESTO IDE I ROGAČ 'Naše krafne s finom kremom od naranče hit su u Zagrebu, kod kuće ih je teško napraviti'

Tu je i prošlogodišnji favorit u slatko-slanoj kombinaciji koju čine krema od čokolade i slani karamel, idealan za ljubitelje miksa koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Jedan od noviteta koji se nikako ne propušta je spoj domaćeg kikiriki maslaca, kreme od banana i limuna s dodatkom sjeckanih kikirikija na vrhu.

Obožavatelje tropskih okusa oduševit će krafna od bijelog ganachea, upotpunjena kremom od bijele čokolade s prženim bademima i tostiranim kokosom, posuta sjeckanim bademima. 

Osim spomenutih, ponuda zagrebačke slastičarnice bit će obogaćena i klasičnim krafnama s marmeladom. Novi okusi mogu se isprobati na adresi Maksimirska cesta 34 u slastičarnici Orijent.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare