To je to što me zanima!

Izvanzemaljac? Turisti u šoku od stvorenja što ga je izbacilo more

Iako izgleda nesvakidašnje i neobično, riječ je o rijetkoj vrsti ribe koja se hrani na dubinama, a ponekad iskače iz vode kako bi se riješila parazita. Pronađeni primjerak bio je dug i širok oko dva metra
Vidi originalni članak

Rijetko stvorenje neobičnog izgleda završilo je na popularnoj australskoj plaži, ostavljajući neupućene turiste u šoku.

Pogledajte video o gužvama na plažama Jadrana:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zvijer, kako su je nazvali, a zapravo vrsta Molidae i kod nas zvana kao bucnjeke ili bucnji, spada u porodicu otrovnih riba iz reda četverozupki. Veoma su neobičnog oblika jer izgleda poput glave na koju je nasađen rep, pa je najvažnija vrsta Mola mola nazvana u raznim jezicima kao Headfish ili Ocean sunfish.

Bucnji mogu narasti preko 3 metra, a ove su ribe raširene su po svim oceanima. Hrane se meduzama i žive na dubinama do 1000 metara,  a o njima je poznato i to da često iskaču iz vode kako bi se riješile parazita.

Upravo je ova riba to na što su u subotu turisti naišli na ušću rijeke Kennett na jugozapadnoj obali Viktorije u Australiji. Cath Rampton i njen suprug Tom, koji su oboje veterinari, bili su šokirani ugledavši ribu koju nikad prije nisu vidjeli, i još tako ogromnu.

OD VATRE ILI GUBITKA SKLONIŠTA Najgora katastrofa ikad za životinje: Tri milijarde stradalo je lani u australskim požarima

- Bila je dugačka i široka oko dva metra. Nikada prije nismo vidjeli nešto takvo. Izgledalo je poput izvanzemaljca iz daljine - rekli su za Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • StjepanValjak 30.07.2020.

    nikada prije nisu vidjeli ni Todoričku,što bi rekli da ju vide?

  • StjepanValjak 30.07.2020.

    žive u površinskom sloju mora,ima je svugdje i u Jadranu,riba mjesec,bucanj ili pesha luna,nije dobra za jelo i ne lovi se često.Neznalicama je čudo.

  • mickey_zg2 29.07.2020.

    "...a ove su ribe raširene su..."

Komentiraj...
Vidi sve komentare