To je to što me zanima!

Izvrsna ideja za neobični ručak - Shepherd pita s gljivama

Ovaj tradicionalno englesko jelo od mljevenog mesa i pire krumpira je jednostavno za pripremiti, a zadovoljno će ga posjesti i najmlađi. Raznolike namirnice će osigurati puno proteina i vitamina
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g mljevene govedine ili junetine
  • šalica juhe ili goveđeg temeljca
  • 1/2 glavice luka
  • 2 mrkve
  • 200 g gljiva
  • žlica maslaca
  • 3/4 žlice brašna
  • sol
  • papar
  • žlica sitno sjeckanog peršina
  • 600 g krumpira
  • 3 žlice mlijeka

Priprema:

Krumpirima ogulite koru, operite ih i narežite na kocke. Stavite u posoljenu vodu i kuhajte dok krumpir ne omekša, oko 20 minuta.

Za to vrijeme očistite luk i mrkvu te ih nasjeckajte. Prepržite ih kratko na ulju pa dodajte ploške gljiva. Promiješajte te dodajte mljeveno meso.

Začinite ga solju, paprom i sjeckanim peršinom. Pirjajte dok meso i povrće ne omekšaju. Kuhani krumpir ocijedite, dodajte mlijeko i maslac te sve dobro zgnječite pasiralicom za pire.

Dublju zdjelu za pečenje premažite maslacem i posložite smjesu od pirjanog mesa i povrća. Prekrijte je pasiranim krumpirom i zapecite u pećnici na 250°C, dok se krumpir ne zarumeni, oko 15 minuta. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 02.12.2017.

    ne volim gljive fuj

  • 02.12.2017.

    u kulinarstvu, nikad dovoljno jednostavnih ideja ...

  • Wrazica. 02.12.2017.

    Nothing special.

Komentiraj...
Vidi sve komentare