Ovaj tradicionalno englesko jelo od mljevenog mesa i pire krumpira je jednostavno za pripremiti, a zadovoljno će ga posjesti i najmlađi. Raznolike namirnice će osigurati puno proteina i vitamina
Izvrsna ideja za neobični ručak - Shepherd pita s gljivama
Sastojci:
- 500 g mljevene govedine ili junetine
- šalica juhe ili goveđeg temeljca
- 1/2 glavice luka
- 2 mrkve
- 200 g gljiva
- žlica maslaca
- 3/4 žlice brašna
- sol
- papar
- žlica sitno sjeckanog peršina
- 600 g krumpira
- 3 žlice mlijeka
Priprema:
Krumpirima ogulite koru, operite ih i narežite na kocke. Stavite u posoljenu vodu i kuhajte dok krumpir ne omekša, oko 20 minuta.
Za to vrijeme očistite luk i mrkvu te ih nasjeckajte. Prepržite ih kratko na ulju pa dodajte ploške gljiva. Promiješajte te dodajte mljeveno meso.
Začinite ga solju, paprom i sjeckanim peršinom. Pirjajte dok meso i povrće ne omekšaju. Kuhani krumpir ocijedite, dodajte mlijeko i maslac te sve dobro zgnječite pasiralicom za pire.
Dublju zdjelu za pečenje premažite maslacem i posložite smjesu od pirjanog mesa i povrća. Prekrijte je pasiranim krumpirom i zapecite u pećnici na 250°C, dok se krumpir ne zarumeni, oko 15 minuta.