To je to što me zanima!

Japanska filozofija skriva tajnu uživanja u sadašnjem trenutku

Svaki trenutak života je poseban i neponovljiv, stoga u njemu treba maksimalno uživati bez pretjeranog razmišljanja o prošlosti i brigama za budućnost. Opustite se
Vidi originalni članak

Pet principa koji sažimaju japansku Ichigo Ichie filozofiju sretnijeg života:

1 Cijenite svaki trenutak

Trenutak u kojemu ste sada će proći i više nikada se neće vratiti. Važno je naći nešto lijepo u svakom danu i biti zahvalan na tome. Ne čekajte neke posebne prilike, poput rođendana i Božića da biste nešto proslavili jer sam život je dovoljan razlog za slavlje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

2. Budite svjesni trenutka

Pretjerano razmišljanje o prošlosti i budućnosti može biti iscrpljujuće, i često beskorisno. I dok vi razmišljate o stvarima koje su se dogodile ili o onima koje se možda nikada neće desiti, život vam prolazi, prolaze vam ti dragocjeni trenuci sadašnjosti u kojima biste trebali najviše uživati.

RAZVIJAJU JE OD MALENA Nunchi je korejska tajna sreće: Znate li kako se to prakticira?

3. Napravite nešto novo

Upustite se u neko novo i uzbudljivo iskustvo, jer ne možete očekivati drugačije rezultate, ako uvijek radite istu stvar, živite identično iz dana u dan. Priuštite si vrijeme za odmicanje od svakodnevice i brzo ćete shvatiti kako vam svijet oko vas ima još puno toga za ponuditi, puno trenutaka vrijednih življenja.

4. Ne zanemarujte osjetila

Slušajte, gledajte, dodirujte, kušajte, mirišite. Uživajte u svakom trenutku života maksimalno sa svim osjetilima. Osim što ćete uživati više, biti ćete bolji prema drugima jer će to ojačati empatiju u vama.

EMOCIJE I BOLESTI Kineska medicina: Bol sjeda na pluća, strah uništava bubrege...

5. Pazite na 'slučajnosti'

Budite svjesni znakova, naizgled slučajnih, jer možda zapravo nisu slučajni već  vam 'onaj gore' pokušava nešto poručiti ili usmjeriti život u pravom smjeru, prenosi Atma.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 6

  • kajzer/soze/80🇷🇸 11.01.2020.

    Japanksa filozofija,skriva tajnu mnogobrojnih samoubistava,rekao bih da su po toj negativi poznatiji,no po ovoj pozitivi🙄

  • 11.01.2020.

    Japanska? Sad je cijeli svijet jedno selo...Dovoljno otvoriti Face ili lifestyle ovdje, sve pršti od mudrosti 😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare