Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
6 komentara

Japanska filozofija skriva tajnu uživanja u sadašnjem trenutku

Svaki trenutak života je poseban i neponovljiv, stoga u njemu treba maksimalno uživati bez pretjeranog razmišljanja o prošlosti i brigama za budućnost. Opustite se

6 komentara

Pet principa koji sažimaju japansku Ichigo Ichie filozofiju sretnijeg života:

1 Cijenite svaki trenutak

Trenutak u kojemu ste sada će proći i više nikada se neće vratiti. Važno je naći nešto lijepo u svakom danu i biti zahvalan na tome. Ne čekajte neke posebne prilike, poput rođendana i Božića da biste nešto proslavili jer sam život je dovoljan razlog za slavlje.

POGLEDAJTE VIDEO:

2. Budite svjesni trenutka

Pretjerano razmišljanje o prošlosti i budućnosti može biti iscrpljujuće, i često beskorisno. I dok vi razmišljate o stvarima koje su se dogodile ili o onima koje se možda nikada neće desiti, život vam prolazi, prolaze vam ti dragocjeni trenuci sadašnjosti u kojima biste trebali najviše uživati.

RAZVIJAJU JE OD MALENA Nunchi je korejska tajna sreće: Znate li kako se to prakticira?

3. Napravite nešto novo

Upustite se u neko novo i uzbudljivo iskustvo, jer ne možete očekivati drugačije rezultate, ako uvijek radite istu stvar, živite identično iz dana u dan. Priuštite si vrijeme za odmicanje od svakodnevice i brzo ćete shvatiti kako vam svijet oko vas ima još puno toga za ponuditi, puno trenutaka vrijednih življenja.

beautiful caucasian young woman travel outside the car with wind in the curly hair, motion and movement on the road discovering new places during a nice sunset, enjoy and joyful freedom concept | Autor: simonapilolla Foto: simonapilolla

4. Ne zanemarujte osjetila

Slušajte, gledajte, dodirujte, kušajte, mirišite. Uživajte u svakom trenutku života maksimalno sa svim osjetilima. Osim što ćete uživati više, biti ćete bolji prema drugima jer će to ojačati empatiju u vama.

human body EMOCIJE I BOLESTI Kineska medicina: Bol sjeda na pluća, strah uništava bubrege...

5. Pazite na 'slučajnosti'

Budite svjesni znakova, naizgled slučajnih, jer možda zapravo nisu slučajni već  vam 'onaj gore' pokušava nešto poručiti ili usmjeriti život u pravom smjeru, prenosi Atma.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message