To je to što me zanima!

Jedna stvar koja nam uništava dragocjeno slobodno vrijeme...

Konfeti-vrijeme koncept je koji pojašnjava kako danas rascjepkavamo svoje vrijeme na gomilu sitnih stvari, misleći da su nam zanimljive, a u konačnici nas ne čine sretnima
Vidi originalni članak

Svi želimo iskoristiti svoje slobodno vrijeme na najbolji mogući način kako bismo zaboravili na posao i spriječili mogući 'burnout'. I konačno, kada se navečer uvalimo u svoj kauč spremni da to slobodno vrijeme konačno počne, zabavljamo se s notifikacijama, porukama, dopisivanjem i nismo ni trepnuli, ponoć je već došla i vrijeme je za spavanje, ako želimo sutra biti koliko-toliko normalni. 

Na što smo potrošili naše slobodno vrijeme? Ovaj koncept se zove konfeti-vrijeme. Rascjepkavamo svoje vrijeme u kratke trenutke u kojima ne uživamo pretjerano, a koje nas na kraju više istresiraju nego što nas opuste, piše BBC. 

URNEBESNO Neću se slikati! Mrzovoljna je beba postala hit zbog ljute face

Kako bismo se toga riješili potrebno je preuzeti kontrolu i odlučiti da ćete izbjegavati distrakcije, koncentrirati se na jednu po jednu stvar i ponovno razmisliti o tome što nam je doista važno. A potom se tome i posvetiti. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 2

  • marcianoPa 03.01.2020.

    Kad budem nesto radio svaki dan,i zbog tog budem nesretan onda cu znat da sam poludio totalno!

  • triangle 03.01.2020.

    Preglupo. Pa ako nekome predstavlja tipkanje po mobu neku satisfakciju, umjesto da recimo da čita knjigu, onda valjda je tako sretan, zna kaj radi, nije malouman

Komentiraj...
Vidi sve komentare