Lifestyle

Komentari 2

Jedna stvar koja nam uništava dragocjeno slobodno vrijeme...

Jedna stvar koja nam uništava dragocjeno slobodno vrijeme...

Konfeti-vrijeme koncept je koji pojašnjava kako danas rascjepkavamo svoje vrijeme na gomilu sitnih stvari, misleći da su nam zanimljive, a u konačnici nas ne čine sretnima

Svi želimo iskoristiti svoje slobodno vrijeme na najbolji mogući način kako bismo zaboravili na posao i spriječili mogući 'burnout'. I konačno, kada se navečer uvalimo u svoj kauč spremni da to slobodno vrijeme konačno počne, zabavljamo se s notifikacijama, porukama, dopisivanjem i nismo ni trepnuli, ponoć je već došla i vrijeme je za spavanje, ako želimo sutra biti koliko-toliko normalni. 

Na što smo potrošili naše slobodno vrijeme? Ovaj koncept se zove konfeti-vrijeme. Rascjepkavamo svoje vrijeme u kratke trenutke u kojima ne uživamo pretjerano, a koje nas na kraju više istresiraju nego što nas opuste, piše BBC. 

Kako bismo se toga riješili potrebno je preuzeti kontrolu i odlučiti da ćete izbjegavati distrakcije, koncentrirati se na jednu po jednu stvar i ponovno razmisliti o tome što nam je doista važno. A potom se tome i posvetiti. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci