To je to što me zanima!

Jesenka delicija: Tijesto punjeno bundevom i svježim sirom

U zdjelu sa svježim sirom protisnite pasiranu pečenu bundevu, dodajte 30 g ribanog parmezana, sjeckani vlasac, sol i papar. Podijelite tijesto na nekoliko dijelova. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj radnoj površini
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 4 jaja
  • 1/2 žlice ulja
  • 2 prstohvata soli

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

  • 250 g muškatne bundeve
  • 100 g ribanog parmezana
  • 150 g svježeg krem sira
  • sjeckani vlasac
  • 70 g maslaca
  • sol
  • papar
  • bučino ulje
  • peršinov list
  • umućeni bjelanjak

Priprema:

Od brašna, jaja, ulja, soli i po potrebi malo vode zamijesite glatko i elastično tijesto. Pokrijte ga i ostavite jedan sat na sobnoj temperaturi. Zagrijte pećnicu na 150°C. Očistite bundevu, narežite je na manje kocke i stavite na lim za pečenje obložen pergamentnim papirom. Pecite oko 45 minuta.

U zdjelu sa svježim sirom protisnite pasiranu pečenu bundevu, dodajte 30 g ribanog parmezana, sjeckani vlasac, sol i papar. Podijelite tijesto na nekoliko dijelova. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu 2 mm. Na jednoj polovici lista tijesta žličicom raspodijelite nadjev s razmacima od 4 cm.

SAVRŠENI RECEPT Bogatstvo okusa: Slani krumpir s maslacem od ružičastog papra

Međuprostore namažite kistom umočenim u razmućeni bjelanjak. Drugom polovicom lista tijesta prekrijte prvu polovicu i čvrsto pritisnite prstima po dužini navlaženih međuprostora. Nazubljenim kotačićem izrežite male četverokute.

U velikom loncu pristavite posoljenu vodu. Kad proključa, kuhajte jastučiće 5 minuta. Ocijedite i začinite bučinim uljem, umiješajte malo pasirane bundeve te pospite parmezanom i sjeckanim peršinom.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • obSERVACIJE 11.10.2020.

    To se zove : ravioli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare