U zdjelu sa svježim sirom protisnite pasiranu pečenu bundevu, dodajte 30 g ribanog parmezana, sjeckani vlasac, sol i papar. Podijelite tijesto na nekoliko dijelova. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj radnoj površini
Jesenka delicija: Tijesto punjeno bundevom i svježim sirom
Sastojci:
- 300 g brašna
- 4 jaja
- 1/2 žlice ulja
- 2 prstohvata soli
Pokretanje videa...
- 250 g muškatne bundeve
- 100 g ribanog parmezana
- 150 g svježeg krem sira
- sjeckani vlasac
- 70 g maslaca
- sol
- papar
- bučino ulje
- peršinov list
- umućeni bjelanjak
Priprema:
Od brašna, jaja, ulja, soli i po potrebi malo vode zamijesite glatko i elastično tijesto. Pokrijte ga i ostavite jedan sat na sobnoj temperaturi. Zagrijte pećnicu na 150°C. Očistite bundevu, narežite je na manje kocke i stavite na lim za pečenje obložen pergamentnim papirom. Pecite oko 45 minuta.
U zdjelu sa svježim sirom protisnite pasiranu pečenu bundevu, dodajte 30 g ribanog parmezana, sjeckani vlasac, sol i papar. Podijelite tijesto na nekoliko dijelova. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu 2 mm. Na jednoj polovici lista tijesta žličicom raspodijelite nadjev s razmacima od 4 cm.
Međuprostore namažite kistom umočenim u razmućeni bjelanjak. Drugom polovicom lista tijesta prekrijte prvu polovicu i čvrsto pritisnite prstima po dužini navlaženih međuprostora. Nazubljenim kotačićem izrežite male četverokute.
U velikom loncu pristavite posoljenu vodu. Kad proključa, kuhajte jastučiće 5 minuta. Ocijedite i začinite bučinim uljem, umiješajte malo pasirane bundeve te pospite parmezanom i sjeckanim peršinom.