To je to što me zanima!

Juha od češnjaka odlična je u borbi protiv virusa i bakterija

Glavni sastojak češnjaka je allicin, spoj koji ima antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, antiparazitsko i antioksidacijsko djelovanje, smatraju stručnjaci
Vidi originalni članak

Radi se o juhi od 52 češnja češnjaka koja pomaže u zaštiti od virusa i bakterija te u jačanju imuniteta. Ne zovu češnjak bez razloga prirodnim antibiotikom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

  • 26 češnja češnjaka (neoljuštenih)
  • 26 češnja češnjaka (oljuštenih)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice organskog maslaca 
  • 1/2 žličice kajenskog papra u prahu
  • 1/2 šalice svježeg đumbira

ODBIJTE BOLEST Savjeti nutricionista: Detaljni vodič kroz supernamirnice koje jačaju prirodni tjelesni imunitet

  • 2 i 1/4 šalice narezanog luka
  • 1 i 1/2 žličice svježe nasjeckane majčine dušice
  • 1/2 šalice kokosovog mlijeka
  • 3 i 1/2 šalice organskog povrtnog temeljca
  • 4 kriške limuna
  • morska sol
  • papar

Priprema:

Dok sve pripremate, upalite pećnicu da se zagrije na 170 stupnjeva. Potom posložite 26 neoljuštena češnja češnjaka u stakleni podložak za pečenje. Dodajte dvije žlice maslinovog ulja i posolite. Prekrijte to folijom pa pecite dok češnjak ne poprimi zlatno smeđu boju i bude mekan - oko 45 minuta. Nakon toga ga ostavite da se malo ohladi pa svaki stisnite vrhovima prstiju da svi izađu iz ljuske.

U loncu otopite maslac, na srednje jakoj temperaturi, pa dodajte luk, timijan, đumbir i kajenski papar te dinstajte oko šest minuta dok luk ne postane proziran.

U to ubacite pečeni češnjak i 26 češnja sirovog češnjaka. Dinstajte još oko tri minute. Potom dodajte povrtni temeljac, stavite poklopac i pirjajte dok češnjak ne bude mekan, oko 20 minuta.

Zatim sve izmiksajte u blenderu dok smjesa ne bude glatka pa istresite u lonac. Dodajte kokosovo mlijeko, još malo posolite i popaprite te kratko prokuhajte. Prije jela dodajte sok od limuna u tanjur (po tanjuru ide otprilike sok od četvrtine limuna), prenosi healthadore.com.

U Egiptu su češnjak smatrali svetom biljkom

Za blagodati češnjaka u rješavanju zdravstvenih tegoba znalo se još u starom Egiptu i drevnoj Grčkoj. U Egiptu su ga čak smatrali svetom biljkom dostojnom da bude u grobnici sa faraonom. I danas je dobro poznat kao odlična namirnica za jačanje otpornosti organizma, nazivaju ga prirodnim antibiotikom i koristi se u prevenciji mnogih bolesti.

- Glavni sastojak češnjaka je allicin koji posjeduje čudesno antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, antiparazitsko i antioksidacijsko djelovanje. Mnogostruke su koristi njegove konzumacije - rekla nam je jedom prilikom Olja Martinić, dijetetičarka i nutricionistkinja Nutricionističkog savjetovališta Olja iz Splita i nabrojala njegove blagodati češnjaka.

ZANIMLJIVA INOVACIJA Viralni recept pretvorila u nešto novo: Isprobajte juhu od rajčice, paprike, luka i posebnog sira

- Stimulira cirkulaciju te djeluje antihipertenzivno, antiarterosklerozno, antikolesterično; unosom bijelog luka pospješujemo nastanak H2S u organizmu. Ima antimaligno djelovanje, posebno na probavni sustav i reguliranje intestinalne flore. Ima antibiotsko, antiseptičko, antimikotsko djelovanje i djelovanje protiv svih nametnika u probavnom sustavu. Sadrži selen i sumpor koji detoksiciraju, a posebno je dragocjen selen koji može za sebe vezati teške metale i takav spoj napušta organizam. Sumporni spojevi (posebno allicin) štite od stresa i djeluju antioksidativno - pojasnila je.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • nottonightjosephine 17.12.2021.

    Kokosovo mlijeko, kajenski papar, 21 sa ljuskom, lol...ne samo sto je recept bez veze nego je i priprema previse dugotrajna a i okus vjerojatno ispod svake kritike.

  • 08.11.2021.

    Imam jednostavniji recept , narežete bijelu dimljinu slaninu , dva paradajza i 10- tak očišnjenog i narezana češnja češnjaka i onda sve pojedine s kruhom .😀😋

  • bericussb 06.11.2021.

    puno jednostavniji recept: 21 ocisceni cesnjak staviti u staklenu bocu s poklopcem preliti medom ostaviti 2 tjedna da odstoji nakon toga svako jutro na tašte cajnom zlicicom uzeti jedan cesanj zajedno s medom SPAS za organizam... Kome smeta okus ces jaka, nakon sto isto pojede, nek pojede malo persunovog lista = nema zadaha, niti osjećaja tezine u zelucu... 🤗🤗

Komentiraj...
Vidi sve komentare