To je to što me zanima!

Kao u bajci: U švicarskom gradu padao je 'snijeg' od čokolade!

U kombinaciji s jakim vjetrom u petak ujutro kakao prah se raspršio čitavom neposrednom okolicom tvornice Lindt ostavljajući iza sebe sloj fine prašine od kakaa
Vidi originalni članak

Stanovnici Oltena su bili šokirani kada je počeo padati čokoladni snijeg odnosno kada su se čestice finog kakaa u prahu raspršile po gradu nakon kvara na ventilacijskom sustavu obližnje tvornice čokolade Lindt.

Iz tvornice Lindt&Spruengli potvrdili su napise lokalnih medija da je zaista došlo do manjeg kvara na sustavu hlađenja u odjelu prženja kakaa u njihovoj tvornici u Oltenu, smještenoj između Basela i Zuricha.  Komadići prženog kakaa baza su od koje se kasnije pravi čokolada. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U kombinaciji s jakim vjetrom u petak ujutro, kakao prah se raspršio čitavom neposrednom okolicom tvornice ostavljajući iza sebe sloj fine prašine od kakaa.

Iz tvornice su rekli kako je jedan automobil bio prekriven česticama kakaa i kako su spremni platiti pranje automobila, ali zasad još nitko nije prihvatio tu ponudu.

OMILJENI NAPITAK Recept za najbolji okus kave: Koju birati i kako je skladištiti?

Unatoč kvaru, proizvodnja je u tvornici normalno nastavljena, a iz Lindta su također rekli da kakao prah nije nimalo štetan za okoliš i ljude.

Ventilacijski sistem je u međuvremenu popravljen, prenosi Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare