To je to što me zanima!

Ključni anti-age savjeti za dobar make-up: Obratite pažnju na podlogu koja koži daje vlagu

Kako vrijeme prolazi, tako mijenjamo kreme i serume, a sličan princip dobro je primijeniti i na rutinu šminkanja. Teške podloge treba zamijeniti za nešto lakše
Vidi originalni članak

S vremenom ćemo primijetiti kako koža izgleda drugačije kad je puno šminke na njoj. Ako je očito da vam puder upada u bore te lice djeluje još starije, vrijeme je za nešto laganije formule.

POGLEDAJTE VIDEO: Kist je zakon

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naša se koža s vremenom mijenja, treba više hidratizirajuće kreme i posebne serume s anti-age sastojcima.

Njega postaje još važnija jer s vremenom, u koži se smanjuje koncentracija hijaluronske i kolagena, što znači da lice još prije djeluje umorno i sivo.

SUPER IDEJA Trik kako da oči izgledaju budnije i svježe: Treba vam samo olovka neutralne boje

Od šminke se očekuje da lice učini blistavim, a to ćemo postići lakšim podlogama i tonovima šminke koji licu daju lijepi ton.

Puderi nove generacije imaju lakše formule te su obogaćeni visokom koncentracijom sastojaka za hidrataciju. Osim toga, neke od njih sadrže anti-age sastojke koji lice čine ujednačenim i mekšim.

Ključna stavka šminkanja je hidratacija, prije svega se pobrinite da lice bude nahranjeno. Baza je bitna, odnosno ono što stavljamo prije šminke. U protivnom će podloga dodatno naglasiti bore, umjesto da ih prekrije.

naglasite pogled Smokey eyes u samo 5 minuta: Impresivna kombinacija sjenila zlatnih i bakrenih tonova

Bitno je ne trpati previše teksture pudera ili suhih formula na isušeno mjesto ili ono s borama. Na to mjesto stavljajte samo tanke slojeve.

Teški puderi koji sve prekrivaju obično ne odgovaraju zreloj koži, bolje će izgledati ako je dobro hidratizirana i pod lakšom podlogom.

BB kreme i tonirane podloge odlične su za zrelu kožu, imaju satenski, prirodan finiš.

NA VELESAJMU Profokus organizira edukativni beauty masterclass: 'Polaznike na kraju očekuje i iznenađenje!'

Također, valja znati da više slojeva maskare zna očima dati težak, stariji i umoran izgled. Birajte maskare prirodnog izgleda te razmislite o smeđoj ili tamno plavoj boji. Maskare tih boja djeluju prirodnije i mlađe.

Od sjenila, rumenila i ruževa birajte blage, vesele nijanse koje 'podižu' lice, odnosno daju mu dojam mladolikosti, piše rsvplive.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare