To je to što me zanima!

Kokteli s breskvama: S roseom ili pjenušcem paše ljetno voće

Ljetni osvježavajući kokteli lagani su i jednostavni za pripremu, sastoje se od samo dva sastojka koje je lako nabaviti, a uljepšat će svaki odmor ili druženje koje planirate
Vidi originalni članak

Bez obzira planirate li druženje s prijateljima ili tek uživate u mirnom odmoru, koktel je uvijek dobrodošao. Ovog ljeta hit su dva koktela od breskve koje nije teško pripremiti.

POGLEDAJTE VIDEO: Mojito kokteli

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na TikToku su se oduševili vinskim slushyjem od breskve koji je poznat pod nazivom peach frosé. Za pripremu vam treba 6 šalica smrznutih breskvi i boca roséa, a po želji možete u piće dodati i nekoliko žlica meda ako volite slađe varijante koktela.

Sve sastojke stavite u blender i izmiksajte te poslužite u vrču ili pak ponudite svako piće zasebno u koktel čašama. Količina je dovoljna za oko pet čaša, a možete je prilagoditi ovisno o broju uzvanika koje očekujete na druženju.

ŽIVJELI! Ovo je Croctel: 'Smućkao' je koktel od hrvatskih sastojaka

Ako ste skloniji klasicima, odlučite se za Bellini, koktel koji kombinira pire od breskve s pjenušcem. Priprema je jednako lagana, a sve što vam treba je 700 mililitara pjenušca i 300 mililitara pirea od breskve koji će dobiti tako što ćete kratko izmiksati breskve u blenderu.

Znalci napominju kako je važno da sastojci budu dobro ohlađeni jer se u koktel ne dodaje led, a miješa se izravno u čaši prije posluživanja. Naime, u čašu valja najprije staviti pire od breskve, a potom uliti pjenušac. Nipošto nije preporučljivo u blenderu miksati oba sastojka, jer će se na taj način izgubiti mjehurići pjenušca. 

ODLIČAN RECEPT Osvježavajući i slatki koktel od jagode i gina za pravo uživanje

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 10.08.2023.

    odličan koktel za vruce ljetne dane

Komentiraj...
Vidi sve komentare