To je to što me zanima!

Kolekcija Visoke mode: Haider Ackermann novi je gost dizajner u kući Jeana Paula Gaultiera

Ovo je prilika za veličanstvenu suradnju dvojice modnih genijalaca od kojih svaki ima prepoznatljivi vlastiti stil te su značajni u svijetu modnog dizajna i inovacije
Vidi originalni članak

Dizajn Jeana Paula Gaultiera poznat je diljem svijeta kao inovativan i onaj koji 'pomiče granice', a Haider je autor koji će sada kao gost redizajnirati njegove ideje. Ovo je još jedna od zanimljivih suradnji koje radi Gaultier, koji se zapravo povukao sa scene, no svako malo donosi zanimljive kolaboracije.

Na taj način stvara se odlična sinergija dizajna, raznih kreativnih identiteta, ideje se razvijaju kroz više modnih 'leća'. Suradnja je zanimljiv način rada, naročito kad se radi o ovakvim modnim umjetnicima i kreativcima.

POGLEDAJTE VIDEO: Izložba korzeta na TTF-u

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Oba autora cijene dobar kroj, konstrukcija je njihovo kreativno područje. Sada će Ackermann, autor koji stilski razvija svaki, pa i najmanji detalj te se kod njega često dešava nešto avangardno u pristupu oblikovanju odjevnog predmeta, osmisliti nešto novo.

OUTFIT DANA Zelena je predivna: Boja prirode u mekanom, pletenom izdanju

- Želim istražiti veličanstvenost Visoke mode, često zaboravim kako je ta kategorija savršena – komentirao je Ackermann za WWD.

Iako nikada nije osobno prisustvovao reviji Haidera Ackermanna, Gaultier je otkrio da je uvijek bio zadivljen njegovim majstorskim kombiniranjem boja i tonova. Divi se njegovom pristupu dizajnu i kreativnom korištenju detalja koji silueti daju poseban 'twist'.

Gaultier je jedan od autora koji su promijenili lice mode u smislu hrabrog korištenja tekstila, istraživanja u formi, ali i načinu prezentacije. Među prvima je koristio razne modele, inkluzivnost je dio njegova rada. Gaultier je prije par godina otišao u mirovinu, no i dalje radi razne kreativne projekte te svako malo zove nekog od autora da gostuje na njegovom brendu, za kolekciju Visoke mode.

BISTE LI IH NOSILI? Nakit za zube: Osmijeh u znaku raskošnih zlatnih navlaka dolazi u impresivnim izdanjima

Prije Ackermanna, kojeg nose brojne zvijezde od Lady GaGe do Tilde Swinton, Gaultier je zvao jednako zanimljive autore. Bili su to Chitose Abe, Glenn Martens i Olivier Rousteing, od kojih svaki ima svoj specifičan način izražavanja.

MALO MODNE INSPIRACIJE 17 ideja kako izgledati dobro iako vani jako puše i pada kiša

Činjenica da je Visoka moda puno kompleksnija i više je umjetnička forma nego pret-a-porter, oduševljava Ackermanna koji je sklon stilskim ekshibicijama na vlastiti način.

Jedan od glavnih elemenata Gaultierova dizajna je korzet, koji je on sto puta dekonstruirao i osmislio na novi način. Stoga se očekuje da će se taj komad naći na popisu kreacija u novoj kolekciji Visoke mode. No, bit će tu i drugih delicija, jer JPG baza elemenata je izdašna.

POGLEDAJTE PRIČU O HRVATSKOM TIKTOK ZBORU:

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare