To je to što me zanima!

Količina ovisi o umaku: Sol u tjesteninu dodajte dok se kuha

Dodajte jednu i pol žličicu soli na kilogram tjestenine. Možete dodavati manje ili više po ukusu, no uzmite u obzir umak koji dodajete na kraju jela
Vidi originalni članak

Kuhanje tjestenine je možda jednostavno, no postoje trikovi da ispadne savršena. Trebate ispravno posoliti vodu kako bi ona ispala što bolja. 

POGLEDAJTE VIDEO: Uparite vrstu tjestenine s umakom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Koristite pravu količinu

Dodajte jednu i pol žličicu soli na kilogram tjestenine. Možete dodavati manje ili više po ukusu, no uzmite u obzir umak koji dodajete na kraju jela. Ako je umak slaniji ili volite dodati više parmezana, onda pripazite na dodavanje soli prije kuhanja. 

Koristite pravu sol

Možete koristiti običnu ili košer sol. Pobrinite se samo da ne dodajete ulje u vodu prilikom kuhanja. 

BRŽE I JEDNOSTAVNIJE, A FINO Kuhari: Ovo je najbolji način za kuhanje tjestenine s umakom!

Pazite na vrijeme

Sol je najbolje dodati tek kad voda proključa. Ako je dodajte u hladnu vodu, dobro je promiješajte kako ne bi ostala na dnu lonca. Ne zaboravite da voda od tjestenine može biti dobar dodatak umacima te pomaže da se tjestenina ne lijepi, piše Reader's Digest. 
 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare