To je to što me zanima!

Koliko god duhoviti komičari bili, češće su i skloni psihozi

Upravo način razmišljanja koji je zaslužan za humor i drugačije viđenje svijeta kod komičara je povezan s većim rizikom obolijevanja od psihičkih poremećaja
Vidi originalni članak

Neobična struktura ličnosti mogla bi biti recept za nasmijavanje ljudi oko sebe, no samim komičarima donosi veću sklonost psihozi, pokazalo je istraživanje znanstvenika Sveučilišta Oxford. Oni su analizirali i promatrali komičare iz Australije, Velike Britanije i SAD-a te psihotestovima utvrdili da komičari imaju izraženije psihotične karakteristike od ostale populacije, piše BBC.

Osim toga, otkrili su da komičari imaju visoke razine i ekstrovertiranih i introvertiranih tipova ličnosti, kao i da su skloniji depresiji te raznim psihičkim poremećajima.

- Kreativnost potrebna da nastane dobra šala povezana je s drugačijim tipom razmišljanja, a on je nažalost povezan i s većim rizikom od psihičkih poremećaja - zaključio je voditelj studije, profesor Gordan Claridge. 

Mitovi o introvertima: Ne vole ljude, sramežljivi su i negativni

Idi na 24sata

Komentari 22

  • kung fu panda 17.01.2014.

    eto ako si veseljak ispadne da nisi normalan jel mogu ja to dobiti napismeno odoh u mirovinu odmah

  • FilipČović 16.01.2014.

    istina

  • kormilar 16.01.2014.

    Važno je znati da se komičari ne smiju zbog sebe nego zbog nas, da nas zabave, a tuga i frustracija ostaju. To konačno dođe na naplatu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare