To je to što me zanima!

Koru od nešpricanih agruma ne bacajte, napravite aromu za janjetinu, salate ili za kolače

Korica limuna može poslužiti kao ljupka posudica za desert. Odrežite trećinu limuna s vrha i čuvajte kao poklopac. Ostavite u zamrzivaču na nekoliko sati pa napunite, primjerice, sorbetom
Vidi originalni članak

Trake kore limuna, limete, naranče ili grejpa jednostavno se pretvaraju u domaći ekstrakt u prahu koji daje mirisnu aromu slatkim i slanim jelima. Nešpricanu koricu limuna narežite i ostavite da se suši tri do četiri dana pa izmiksajte u blenderu. Takav limun u prahu pomiješajte sa svježe mljevenim paprom ili ljutim papričicama i dobit ćete odličan začin za piletinu ili janjetinu.  

DAROVI IZ PRIRODE Nim je sveta indijska biljka koja pomaže kod mnogih tegoba, a i odličan je prirodni pesticid

Umiješati ga možete i u vruću čokoladu ili glazure za torte i kolače. Sušene trakice dodajte u staklenku sa šećerom pa će aromatizirani dodatak uvijek biti nadohvat ruke. Odličan je u čaju ili kao dodatak slasticama.

Višak korica agruma možete naribati pa zamrznuti i koristiti prema potrebi. Naribajte samo vanjski dio (bez bijelog) kako okus ne bi bio gorak. Zamrznite pa izvadite i osušite na kuhinjskoj krpi te čuvajte u čistoj staklenci.

Korica limuna može poslužiti kao ljupka posudica za desert. Odrežite trećinu limuna s vrha i čuvajte kao poklopac. Izdubite nožem, a najbolje bi bilo koristiti onaj za grejp sa zavinutim vrhom. Ostavite u zamrzivaču na nekoliko sati ili preko noći pa napunite, primjerice, sorbetom. 

MALI TRIKOVI Osam super savjeta kako čuvati hranu da bude finija i traje dulje

Mirisnim koricama aromatizirajte i med ili ocat. Korice dodajte u staklenke i ostavite da odstoje dovoljno dugo kako bi pustile aromu. Zatim sve procijedite kroz sitno cjedilo u čiste posude ili ukrasne bočice.   

S koricom  limuna, naranče ili limete pripremite aromatizirano maslinovo ulje. Pažljivo ogulite koricu tako da ne gulite i bijeli dio iznutra pa sve dobro usitnite u mužaru s malo ulja. Stavite u staklenku i dodajte maslinovo ulje pa neka odstoji šest sati. Prema želji, možete dodati i čili papričicu ili grančicu ružmarina.

POGLEDAJTE 2. EPIZODU FIRME: Ono kad je kolegica bivša manekenka

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare