To je to što me zanima!

Kraljevski keksići od badema, cimeta i limuna tope se u ustima, a lako ih je napraviti

Slastičari koji kuhaju za kraljevsku obitelj u Buckinghamskoj palači podijelili su recept za prefine kekse s cimetom. Priprema je jednostavna, a možete ih čuvati do dva mjeseca
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 360 g šećera u prahu
  • 85 g bjelanjaka
  • 20 g soka od limuna
  • 300 g mljevenih badema
  • 115 g limunove i narančine kore
  • 12 g mljevenog cimeta
  • ¼ žličice mljevenih klinčića

Priprema:

Umutite šećer u prahu i bjelanjak s limunovim sokom u mekanu kremu. Izvadite 1/3 i ostavite sa strane da se kasnije tijesto prelije tankim slojem. Dodajte sve preostale sastojke u veći dio kreme i sjedinite u teksturu poput tijesta.

RASKOŠAN STOL Recepti za 4 najfinija božićna kolačića, a svi od jedne smjese!

Rukama zamijesite tijesto i stavite ga na tepsiju obloženu papirom za pečenje i razvaljajte ga na oko 1 cm debljine. Rasporedite tanki sloj kreme preko tijesta. Ostavite u hladnjaku minimalno jedan sat.

Izvadite tijesto iz hladnjaka i počnite ga rezati u oblike nožem ili rezačima. Ovdje budite kreativni! Zvijezde i dijamantni oblici dobro funkcioniraju.  Pecite u pećnici na 160 stupnjeva Celzijusa oko 12-15 minuta. Keksi su pečeni kada možete lagano podići rubove papira. Sredina bi i dalje trebala biti mekana i ljepljiva.

Ostavite da se ohladi oko 30 min prije nego što izvadite iz pladnja i poslužite. Kekse možete čuvati i do dva mjeseca u hermetički zatvorenoj posudi, prenosi Metro.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare