To je to što me zanima!

Kraljica minimalizma Jil Sander ove jeseni vraća se na scenu

Slavna modna dizajnerica i jedna od pionirki finog minimalizma vraća se na modnu scenu, suradnjom s brendom Uniqlo, a naglasak linije +J bit će na modernoj uniformi za ljubitelje opuštene jednostavnosti
Vidi originalni članak

Nakon 11 godina suradnja Jil i brenda Uniqlo se nastavlja ove jeseni, a riječ je o ključnim kreacijama koji definiraju moderan i praktičan minimalizam.

Njemačka modna dizajnerica koja je poznata po crnim i bijelim kreacijama bez detalja jedna je od onih koja od samih početaka ima vlastitu priču.

POGLEDAJTE VIDEO: Inovativan nakit inspiriran zagrebačkim Hendrix mostom potpisuje Adriano Nokaj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Brend pod vlastitim imenom pokrenula je 1973. godine, no 1999. godine, kad je većinu njezine kompanije kupila Prada Group, autorica je napustila kuću.

Krajem sljedeće dekade brend je kupila japanska multibrend kompanija Onward Holdings. Tijekom tih godina, Sander se nekoliko puta vraćala u kuću koja nosi njezino ime.

Uniqlo je najavio kolekciju koja će se sastojati od kaputa, elegantnih pletiva, blejzera i komada koji čine osnovu minimalističke garderobe te ju je lako slagati i kombinirati.

ZA SVAKU DOB 'Skida' godine: Svijetli i tamni traper idealni su za svaku dob

To je ono što žele mnogi današnji brendovi, a i publika, koja je ove godine promijenila način odijevanja te od robe traži da je praktična i nenametljiva, uglavnom komotna te napravljena od prirodnih materijala.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • menart 28.08.2020.

    Jedan od naj parfema ikad davne 2003... za muške. ma jedna kap je bila dovoljna. Moda profinjena. Jil viel Glück

Komentiraj...
Vidi sve komentare