To je to što me zanima!

Kuhajmo zajedno: Samoborski kotlet, tradicionalni specijalitet

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kotlet se soli nakon pečenja da sol ne bi izvukla sočnost iz njega, a krmenadle trebaju biti malo deblje po tradicionalnom receptu, kaže kuhar Vladimir Skendrović
Vidi originalni članak

Krmenadle treba malo nasjeći sa strane da se ne bi savijali tijekom pečenja. Meso se pače po tri minute sa svake strane, a samoborski kotlet nipošo ne smije biti pretanak. Kotleti se sole i papre nakon što su pečeni kako bi se u njima zadržalo što više sokova prije pečenja, kaže kuhar Vladimir Skendrović.

Kompletan recept sa sastojcima možete pogledati na kuhari.com

U suradnji sa siteom Kuhari.com redovito ćemo objavljivati recepte profesionalnih i amaterskih hrvatskih kuhara, a sve video recepte možete pogledati u našem specijalu. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Digidi 11.12.2011.

    Meso se samo sa jedne strane uvalja u brasno,pece se kratko nakon cega se dodaje sitno kosani cesnjak i temeljac...Nakon toga da bi zgusnuli umak nemoj te brasno tako dodavati kako je u video gore nego ga razmutite u malo hladne vode kako bi izbjegli grudice, te onda stavljamo pecene kotlete u umak i pustimo na laganoj vatri jos desetak min da sve kuha zajedno.Na kraju se dodaje persin...i servira se uz kuhani krumpir!

Komentiraj...
Vidi sve komentare