Bojan Kljajić (31) iz Slavonskog Broda na prijedlog Udruge Chef kuha doma odlazi u Dansku i tamo će njemu i drugim njegovim kolegama iz svijeta kuhati kuhari Nome, najboljeg restorana na svijetu kojemu je vlasnik Rene Redzepi. Mlad, željan upoznati novo izuzetno je radostan zbog toga.
POGLEDAJTE VIDEO: Bojana će ugostiti najbolji restoran na svijetu
- Kolege iz 'Udruge Chef kuha doma' predložili su me za to putovanje. Noma je osim lokalnih COVID heroja koji su dali svoj doprinos u ovoj krizi tražila i 100 ljudi koji su ostavili traga u svojim sredinama. Mene su zbog kuhanja na Baniji nakon razornog potresa i u ovo vrijeme korone po svojim strogim kriterijima odabrali da im budem gost prvih dana lipnja ove godine kada planiraju otvoriti svoj novi restoran. Trenutno radim u jednom restoranu u Austriji koji će nakon popuštanja Covid mjera otvoriti svoja vrata. Obećali su mi da će me pustiti da odem u Dansku. Iskreno se nadam da će to biti jedno prelijepo iskustvo, da ću upoznati vrsne kuhare, a ako mi budu predložili da im nešto skuham biti će to slavonski čobanac - rekao je Bojan Kljajić.
- Kuhao sam još dok sam bio student, uglavnom za sebe i prijatelje, a prvim kulinarskim vještinama naučile su me moja baka i majka, uglavnom je to u početku bilo kuhanje ajvara i rajčice za zimu. U biti radio sam puno toga, jer želim da jednog dana kada budem imamo svoj ugostiteljski objekt spojim iskustva od servisa do kuhinje - kaže Bojan.
- Jozefina danas kuha za oko 60 gostiju koji će doći na degustaciju rakija i vina, odlučio sam joj pomoći kako bi sva jela pripremila onako kako je zamislila - rekao je Bojan. Jozefina je presretna zbog pomoći, ona kao i Bojan nije profesionalna kuharica, ali ono što njih dvoje umiju skuhati u rangu je najboljih, za što su uostalom dobili i zaslužena priznanja.