To je to što me zanima!

Stručnjaci na okupu: Tijekom vikenda paneli o debljini, mladima, nesanici, dobizmu...

Drugo izdanje Back Together Summita okuplja vrhunske znanstvenike iz područja medicine, a građan uz registraciju mogu besplatno poslušati sva predavanja putem stranice Summita
Vidi originalni članak

Problem debljine je nešto s čim se čovjek mora nositi cijeli život, a da bismo pacijentu pomogli, jako je važno promijeniti njegov životni stil. Nije poanta nekoga dva ili trimjeseca držati na nekom rigoroznom režimu, u kojem ima izrazito reduciran kalorijski unos i jaku fizičku aktivnost. Ono što je bitno u sklopu suvremenog pristupa liječenju pretilosti jest navesti čovjeka na promjene i educirati ga kako će se s tim nositi cijeli život – kaže dr. sc. Tomislav Božek, specijalist internist, sa subspecijalizacijama iz endokrinologije i dijabetologije iz Sveučilišna klinike  'Vuk Vrhovac', uoči Back Together Summita, na kojem će jedan panel biti posvećen liječenju debljine. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ostala trudna tek kad je uspjela skinuti kilograme 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Riječ je o skupu koji okuplja vodeće hrvatske stručnjake iz područja medicine i znanosti. Održat će se u subotu i nedjelju, 17. i 18. rujna u 16 sati, a građani sve panele mogu pratiti potpuno besplatno, putem stranice Summita. Potrebno je samo prethodno se registrirati putem ovog linka. Svi paneli bit će dostupni i na YouTube kanalu.   

Ovogodišnji drugi Summit bavit će se debljinom, zdravstvenom pismenošću protiv tihih ubojica današnjice-kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa, poremećajima spavanja i važnosti zdravog i kvalitetnog sna, te zdravljem mladih i temama koje su posebno aktualne u zadnje vrijeme: uzrocima pregorijevanja na poslu te dobizmu, koji se sve češće provlači kroz sve segmente života. Drugog dana Summita možete poslušati predavanje o mikrobiomu, odnosno utjecaju zdravlja crijeva na ukupno zdravlje čovjeka, dijabetesu, te ulozi prehrane nakon preboljenog Covid-19, najavili su iz organizacije. Na svim panelima sudjeluju vrhunski znanstvenici i stručnjaci iz spomenutih područja. 

Svi oni koji žele poslušati neko od predavanja mogu se registrirati putem linka, a sve informacije možete pronaći i na Facebook, Instagram i LinkedIn stranicama Back Together Summita, te na službenoj web stranici. 
 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare