To je to što me zanima!

Ljetne kašice za bebe starije od šest mjeseci - 5 lakih recepata

Neke od ovih kašica možete napraviti u većim količinama pa zamrznuti po porcijama u kalupu za muffine ili onom za pravljenje leda te koristiti po potrebi - samo odledite i poslužite
Vidi originalni članak

Pire od jabuka, krušaka i borovnica

Sastojci: 

  • 1 mala, slatka jabuka - oguljena, očišćena od jezgre i narezana na kockice
  • 1/2 zrele kruške - oguljene, očišćene od jezgre i narezane na kockice
  • pola šalice svježih borovnica

Postupak: Sve sastojke stavite u mali lonac, podlijte malo vodom i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta, dok voće ne omekša. Prebacite u blender i napravite kašicu.

POGLEDAJTE VIDEO Odgoj djece u Danskoj:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kašica od suhih marelica

Sastojci:

  • 2 šalice suhih marelica
  • 4 šalice soka od jabuke - prirodnog, bez dodanog šećera

Postupak: Marelice krupno nasjeckajte i pomiješajte sa sokom pa kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju. Ohladite i izblendajte tako da dobijete kašicu.

Potom je prebacite u vrećicu kojoj ste odrezali jedan ugao pa tako punite u posudice za led. Preko toga stavite foliju, zamrznite i koristite po potrebi - samo odledite i dajte bebi ili pomiješajte sa svježim voćem.

Pire od tikvica i krumpira

Sastojci:

  • 2 šalice tikvica- oguljene i narezane na kockice
  • 2 šalice krumpira - oguljenih i nasjeckanih
  • pola šalica juhe od povrća
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • malo soli

Postupak: Skuhajte krumpir dok ne omekša. Tikvice prodinstajte na maslinovom ulju i posolite. Poklopite i kuhajte na srednjoj jakoj vatri dok ne omekšaju, a to bude brzo.

Potom krumpir i tikvice stavite u blender uz dodatak juhe od povrća (ili malo vode). Kašicu bebi poslužite toplu.

LJETNO OSVJEŽENJE 9 super recepata za sladolede bez šećera: Zdravo i jako fino

Kašica od leće

Sastojci:

  • 1 žličica ulja od repice (ili maslinovog, suncokretovog...)
  • 1/4 luka - nasjeckanog na kockice
  • 1/2 šalice mrkve - narezane na kockice
  • 1 šalica leće
  • 2 šalice vode
  • malo vode

Postupak: Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri pa na tome pirjajte luk i mrkvu nekoliko minuta, dok povrće ne omekša. Zatim dodajte leću i 2 šalice vode. Smanjite temperaturu, poklopite i postavite neka se kuha oko pola sata, odnosno kad i leća bude mekana.

Malo ohladite pa stavite u blender (po potrebi dodajte malo vode). Ovo jelo možete napraviti u većoj količini pa staviti u kalup za muffine i zamrznuti te tako dobiti više porcija.

Krem pileća juha

Sastojci:

  • 1 pileća prsa - narezana na kockice
  • 1 mrkva - oguljena i narezana na kockice
  • 1 mali luk - sitno nasjeckan
  • 1/4 žličice mljevenog sušenog timijana
  • 1/4 žličice bosiljka
  • malo češnjaka u prahu
  • 4 šalice vode

Priprema: Stavite sve sastojke u lonac i kuhajte na laganoj vatri oko 45 minuta do sat vremena. Kad je piletina posve kuhana, maknite lonac s hladnjaka i ostavite neka se hladi 15-ak minuta. Potom ubacite u blender i izblendajte do kremaste teksture. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare