To je to što me zanima!

Ljetni koktel: Iznenadite goste osvježavajućim bazga-džinom

Cvjetove bazge najbolje je skupljati na sunčan dan, a važno je da se u berbu zaputite na mjesta koja nisu zagađena ili blizu prometnica. Ova biljka se odlično slaže s džinom
Vidi originalni članak

Izrada domaćeg sirupa od bazge odličan je način da iskoristite ove cvjetove predivnog mirisa, a za one koji žele isprobati nešto drugačije - džin s okusom bazge jednako je divna alternativa, pogotovo ako ste njegovi ljubitelji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Cvjetove bazge najbolje je skupljati na sunčan dan, a važno je da se u berbu zaputite na mjesta koja nisu zagađena ili blizu prometnica. Ova biljka se odlično slaže s džinom, pa zato donosimo recept za ovaj prefini ljetni koktel.

U SLAST! Iskoristite sočne trešnje: Recept za tortu koju će svi obožavati

Sastojci za pripremu bazga-džina su: od šest do osam svježe ubranih glava cvijeta bazge, naribana korica jednog limuna, žlica šećera u prahu i 500 mililitara džina.

Priprema bazga-džina: prvo s cvjetova bazge otresite moguće kukce, a zatim cvjetove stavite u veliku posudu ili staklenku. Dodajte limunovu koru, šećer u prahu i prelijte džinom.

Posudu pokrijte i ostavite 24 sata. Kroz filter-papir za kavu, gazu ili bilo što slično procijedite smjesu i piće ulijte u čistu bocu. Bazga-džin možete poslužiti s tonikom i puno leda. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Sivonja i Vesna 10.06.2023.

    upravo sam neku noć sam izmislio koktel u koji sam pomjesao sirup bazge-baš je bio predobar!

Komentiraj...
Vidi sve komentare