Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ljetni koktel: Iznenadite goste osvježavajućim bazga-džinom

Ljetni koktel: Iznenadite goste osvježavajućim bazga-džinom

Cvjetove bazge najbolje je skupljati na sunčan dan, a važno je da se u berbu zaputite na mjesta koja nisu zagađena ili blizu prometnica. Ova biljka se odlično slaže s džinom

Izrada domaćeg sirupa od bazge odličan je način da iskoristite ove cvjetove predivnog mirisa, a za one koji žele isprobati nešto drugačije - džin s okusom bazge jednako je divna alternativa, pogotovo ako ste njegovi ljubitelji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Cvjetove bazge najbolje je skupljati na sunčan dan, a važno je da se u berbu zaputite na mjesta koja nisu zagađena ili blizu prometnica. Ova biljka se odlično slaže s džinom, pa zato donosimo recept za ovaj prefini ljetni koktel.

Iskoristite sočne trešnje: Recept za tortu koju će svi obožavati
Iskoristite sočne trešnje: Recept za tortu koju će svi obožavati

Sastojci za pripremu bazga-džina su: od šest do osam svježe ubranih glava cvijeta bazge, naribana korica jednog limuna, žlica šećera u prahu i 500 mililitara džina.

storyeditor/2023-06-08/dreamstime_l_222644804.jpg

Priprema bazga-džina: prvo s cvjetova bazge otresite moguće kukce, a zatim cvjetove stavite u veliku posudu ili staklenku. Dodajte limunovu koru, šećer u prahu i prelijte džinom.

Posudu pokrijte i ostavite 24 sata. Kroz filter-papir za kavu, gazu ili bilo što slično procijedite smjesu i piće ulijte u čistu bocu. Bazga-džin možete poslužiti s tonikom i puno leda.