To je to što me zanima!

Ljudi u šoku: Doktori pokazali koliko je duga epiduralna igla

Student medicine Hansel Viera i dr. Carlos De La Hoz na snimci pokazuju tri različite igle i od gledatelja traže da pogode koja od njih je epiduralna. Kasnije otkrivaju da je ona najveća epiduralna
Vidi originalni članak

Epiduralna je vrsta anestezije koja se ubrizgava u epiduralni prostor, koji se nalazi oko leđne moždine. Uz pomoć epiduralne, rodilja doživljava utrnulost između pupka i natkoljenica, što joj pomaže u ublažavanju bolova. Student medicine Hansel Viera i dr. Carlos De La Hoz prikupili su preko 13 milijuna pregleda na videu u kojem pokazuju veličinu epiduralne igle.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na snimci pokazuju tri različite igle i od gledatelja traže da pogode koja od njih je epiduralna. Kasnije otkrivaju da je ona najveća epiduralna.  

Standardna epiduralna igla obično je duga između 7.6 cm  i 12.7 cm.

OČEKIVANJA I REALNOST 5 čestih mitova o porodiljnom: 'Vjerovala sam da je porodiljni dopust kao godišnji odmor...'

- Epiduralne igle su duge kako bismo imali bolji pristup epiduralnom prostoru. Duljina takvih igala može varirati ovisno o indeksu tjelesne mase pacijentice. Što je više masti pohranjeno oko tog područja, morat će se koristiti dulja igla trebati zbog boljeg pristupa i učinkovite primjene lijekova - objasnio je Hansel i dodao da pacijentice najčešće pitaju ide li igla do kraja.

@neodoctors

Do you know how big epidural needles are?. The Neomedicine institute. #TrulyGlowingSelfieLove #ItWasntMe #cosmetic #foryou #fitness

♬ Ella Mai - My Way - sabinahannan

- Odgovor u većini slučajeva je ne, ali to se opet razlikuje od pacijenta do pacijenta - dodao je.

Otkrio je i odgovor na pitanje: 'Je li boli?'

POMAŽE KOD MRŠAVLJENJA Voda s medom je fantastična za zdravlje: Pijte ju ujutro natašte

- Može uzrokovati određenu nelagodu, ali samo po sebi nije osobito bolno jer koristimo različite korake prije uvođenja duge igle. Prije uvođenja igle, ubrizgavamo lokalni anestetik kako bi se smanjila bol. Pacijentica će tako osjećati minimalnu ili nikakvu bol prilikom uvođenja epiduralne - rekao je Hansel.

- Jedan od najboljih načina da se poboljša pacijentovo iskustvo tijekom ovog postupka je pokazivanje empatije i izgradnja dobre interakcije između pacijenta i liječnika - zaključio je Hansel, a piše BuzzFeed.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • NaIvka1 27.10.2021.

    ono sto ne vidis, ne moze te ni ne uzrujati. a i ne boli tako jako

  • Tweety123 27.10.2021.

    Bila sam u takvim bolovima da iglu nisam ni vidjela, sva sreća 🤣🙄

  • Tweety123 27.10.2021.

    Bila sam u takvim bolovima da iglu nisam ni vidjela, sva sreća 🤣🙄

Komentiraj...
Vidi sve komentare