Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

Voda s medom je fantastična za zdravlje: Pijte ju ujutro natašte

Voda s medom je fantastična za zdravlje: Pijte ju ujutro natašte
2

Dobro promiješajte vodu i med, pričekajte da se on u potpunosti otopi i zatim popijte. Voda mora biti mlaka, a nikako vrela jer visoka temperatura uništava sve hranjive i blagotvorne tvari u medu

VIDEO

Sigurno ste već prije čuli da jutarnje ispijanje vode i limuna topi kilograme. No jeste li znali da topla voda i med utječu na sveukupno zdravlje? Med je jedna od najzdravijih namirnica na svijetu pa je svakodnevno konzumiranje meda najbolji način da u potpunosti iskoristite sve njegove dobre strane.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:23

Med s vodom ujutro na prazan želudac zdrava je tekućina za naše tijelo koja poboljšava metaboličke procese koji pomažu u vraćanju zdravlja. Brojna su istraživanja pokazala da pčelarski proizvod topiv u vodi ima brojne neprocjenjive zdravstvene koristi. 

Prednosti vode s medom su smanjeni apetit, poboljšanje metabolizma, smanjenje žgaravice i slično. Osim toga, pomaže i onima koji imaju problema s lošom probavom. Točnije, sa zatvorom stolice. Jedan jednostavni napitak s medom koji se svako jutro mora konzumirati natašte probudit će sporu probavu. 

Med s vodom ujutro na prazan želudac pomaže oslabiti ili potpuno prevladati simptome mnogih bolesti.

Ako je med loše kvalitete bolje je kupiti proizvod od pouzdanih prodavača. Budite pažljivi i oprezni pri odabiru pčelinjeg meda.

Piće može naškoditi samo ako se ne pridržavate osnovnih pravila konzumacije i pripreme samog pića. Ako postoje medicinski pokazatelji da ste alergični na med onda ovo piće nije za vas.

Prije nego što odlučite uzeti čašu meda s vodom na prazan želudac, trebali biste se posavjetovati sa stručnjacima i uvjerite se da nema kontraindikacija. Vrijedno je suzdržati se od takvog pića ako imate alergije, čir na želucu, gastritis, reumatizam, resekcija želuca i slično.

Iako je mnogima na početku ovaj napitak čudnog okusa, vrlo ga je lako ispiti u jednom gutljaju. Zapravo, nakon nekoliko dana se većina počinje i veseliti ovom energetskom napitku. Što zbog okusa, što zbog pozitivnog učinka na zdravlje. 

Ako želite biti što sitiji do ručka jedite doručak bogat proteinom
Ako želite biti što sitiji do ručka jedite doručak bogat proteinom

Kako napraviti vodu s medom?

Sastojci:

2 dl mlake vode
1 puna čajna žlica meda

Dobro promiješajte vodu i med, pričekajte da se on u potpunosti otopi i zatim popijte. Voda mora biti mlaka, a nikako vrela jer visoka temperatura uništava sve hranjive i blagotvorne tvari u medu.

Važno je da medeni napitak popijete odmah čim ga pripremite, po mogućnosti na prazan želudac. Nikako nemojte zagrijavati napitak jer ćete tako uništiti sve hranjive tvari i pčelinje enzime u medu.

Prednosti:

1. Olakšava prolaz hrane u probavnom sustavu, tj. iz tankog u debelo crijevo.

2. Neutralizira plinove koji se proizvode u probavnom sustavu.

3. Umiruje želudac. Istraživanja su pokazala da pomaže i kod liječenja čireva na želucu ili bakterijskog gastroenteritisa.

4. Detoksificira organizam, tj. pomaže u izbacivanju toksina.

5. Uz dodatak soka od limuna postaje saveznik u mršavljenju.

6. Djeluje antibakterijski. 'Sirovi' med pun je enzima, vitamina i minerala koji se bore protiv štetnih bakterija.

Pet namirnica bogatih kalcijem: Svakodnevno jedenje čuva kosti
Pet namirnica bogatih kalcijem: Svakodnevno jedenje čuva kosti

7. Olakšava alergije tako što pomaže tijelu da se "aklimatizira" na pelud i tako smanjuje osjetljivost na okoliš.

8. Regulira razinu šećera u krvi.

9. Voda s medom je jednostavna za pripremu, niskokalorična je (20-25 kalorija), bogata prirodnim šećerima, enzimima, aminokiselinama, vitaminima i mineralima. Iako ih u čajnoj žličici ima relativno malo, na prazan trbuh imaju stvarno jak utjecaj.

10. Kombinacija mlake vode i meda eliminira suvišne kilograme na potpuno prirodan način. 

11. Medeni napitak odličan je za popravljanje raspoloženja i otklanjanje umora jer med (baš kao i kava), ima sposobnost da odmah podigne razinu energije.

12. U vodu s medom dodajte limun koji će pomoći u čišćenju usne šupljine i potaknuti stvaranje sline. Med će uništiti prisutne bakterije, a voda će pomoći u ispiranju usne šupljine, piše Glamour.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa