To je to što me zanima!

Loše držanje i depresija opasni su u svakoj dobi

Glavobolje su vrlo česte u dvadesetima te su uglavnom posljedica stresa. Često se javljaju i bolovi u leđima zbog nepravilnog držanja
Vidi originalni članak

Bez obzira na godine i oboljenja, poželjno je suočiti se s bolovima jer trpjeti bol nikada nije dobra ideja. Jaki iznenadni bol mora se odmah liječiti kako ne bi postao kroničan, što zna trajati i više od tri mjeseca. Važno je redovito provjeravati razinu vitamina D zato što održava kosti zdravima te tako sprečava pojavu osteoporoze. Također je bitno pripaziti na težinu jer višak kilograma opterećuje tijelo i izaziva bolove u leđima te opterećuje zglobove. Zbog nedostatka sna mogu se pojačati bolovi i povećati napetost mišića. Također se i depresija češće javlja, i to često neprimijećeno, osobito ako ljudi pate od kroničnih bolova. Depresija ne samo da otežava liječenje nego i pojačava fizičku bol, zato je važno reći liječniku kako se osjećate da bi liječenje bilo što uspješnije.

20-30
Glavobolje su vrlo česte u dvadesetima te su uglavnom posljedica stresa. Često se javljaju i bolovi u leđima zbog nepravilnog držanja te nedostatka vježbanja, a na fizičku bol mogu utjecati i emocionalni čimbenici. Pravilna prehrana i tehnike opuštanja ublažit će glavobolju, a vježbanje spriječiti razne bolove.
 

30-40
U tridesetim godinama najčešće se javljaju migrene. Pokušajte otkriti uzroke glavobolja te pritom budite uporni jer se rezultati ne pokazuju odmah. Kako biste izbjegli bolove u leđima, vratu, ramenima i mišićima, pokušajte pronaći ravnotežu tijekom fizičkih napora te se uvijek pokušajte pravilno držati.

40-60
Tijekom 40-ih i 50-ih stare diskovi, koji omogućuju pomicanje kralježaka, te postaju krhkiji i lakše pucaju, a to izaziva bolove u leđima i vratu. Bolovi se mogu izliječiti aspirinima i ibuprofenima, ali samo ako se uzimaju redovito. Injekcije kortikosteroida, lokalni anestetici i fizikalna terapija također pomažu, a vrlo je učinkovita i akupunktura.

60-70+
Jak izvor boli u 60-im i 70-im su artritis, bolesti kralježnice te mnoge teške bolesti poput raka. Lijekovi i akupunktura mogu biti od velike pomoći, no često je pozornost više usmjerena na liječenje bolesti nego na bolove. Uklanjanje bolova iznimno je važno jer može postati velik problem i uvelike otežati život ako se dugo ne liječi.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • karter 27.04.2010.

    ne znam za glavobolju, mene glava nikad ne boli, ali, ova cura na slici je stvarno zgodna! Pusa!

Komentiraj...
Vidi sve komentare