To je to što me zanima!

Majka koristi emojije da bi se djeca lakše nosila s emocijama

Osjećaju li se umorno, blesavo, ljuto, sretno, zabrinuto ili žalosno, mogu uzeti jednog i napraviti nešto od navedenog na poleđini, nešto za što smatraju da će im popraviti raspoloženje, kaže ova majka
Vidi originalni članak

Alison McGarragh-Murphy (45) iz Velike Britanije napravila je svojoj djeci 'emoji tablu raspoloženja' kako bi se lakše suočavala sa svojim emocijama i naučila joj objasniti kako se ponekad osjećaju. Osim toga, uče i kako si pomoći ako se osjećaju loše.

- Moja djeca se bore sa svojim emocijama i trošila sam velik dio vremena govoreći najstarijem da se smiri jer podivlja ili se naljuti, a najmlađoj da prestane cviljeti jer je umorna ili tužna - priča ova majka.

- Shvatila sam da to nije od velike koristi jer ne prepoznaju vlastite emocije i ne znaju što da rade s njima. Oni su stari samo 5 i 7 godina, ja imam 45 godina i još uvijek ne znam što raditi sa vlastitim emocijama polovinu svojeg vremena - nastavila je.

Kaže kako joj je palo na um napraviti tablu koja bi njezinoj djeci pomogla u identifikaciji emocija.

Nabavila je likove emojija čije emocije su joj trebale za izradu ploče. To možete i vi napraviti tako da isprintate određene likove i stavite ih zasebno u male okrugle okvire ili zalijepite na karton.

UOČI PANIKE Kupila je 18 roli toalet papira, a djeca joj ga pobacala u kadu

Iza svakog je navela kakvu emociju predstavlja i aktivnosti koje u slučaju određenog raspoloženja pomažu da se osjećaju bolje - poput crtanja glupave slike, bavljenje jogom za opuštanje, čitanje knjige...

Djeca biraju emoji koji odgovara njihovom trenutnom raspoloženju pa slijede upute s poleđine. 

- Ako se osjećaju umorno, blesavo, ljuto, sretno, zabrinuto ili žalosno, mogu uzeti jednog i napraviti nešto od navedenog na poleđini, nešto za što smatraju da će im popraviti raspoloženje. Nadam se da će im ova metoda pomoći u shvaćanju vlastitih emocija i naučiti ih kako se nositi s njima - rekla je.

ZABAVA BEZ EKRANA Što raditi kod kuće s djecom kad kažu da im je jako dosadno

Ova dosjetljiva majka je svoju ideju podijelila na Facebooku, na stranici The Motherload. Dobila je puno pohvala, a mnogi roditelji su rekli da će i oni pokušati nešto slično sa svojom djecom, prenosi The Sun.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Milom Elegović: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare