To je to što me zanima!

Makedonka je prava umjetnica: Pletenice koje radi su čarobne

Trendafilka Kirova iz Makedonije je umjetnica u pletenju kose. Njezine frizure ostavljaju bez daha, a prije samo nekoliko godina imala je posao koji je bio daleko od ovoga što sada radi
Vidi originalni članak

Kao magistrica ekonomije i iskustvom u poslu revizora, Trendafilka Kirova iz Makedonije teško je mogla zamisliti da će joj se karijera potpuno promijeniti. Sada je priznata umjetnica koja radi nevjerojatne pletenice, a broj njezinih pratitelja na Instagramu raste iz dana u dan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pletenice je prvo radila sebi u trudnoći. Gledala je puno tutorijala i crpila inspiraciju iz djela poznatih frizera, a jednog dana napravila je i prvu jednostavnu pletenicu. S vremenom je shvatila da je ova vrsta kreativnog izražavanja smiruje i počela je vježbati složenije tehnike.

Znala je da joj je potrebna promjena i odlučila je promijeniti karijeru. Počela je raditi kao frizerka i otkrila kako je sretna tom odlukom. Inspiraciju pronalazi na Instagramu, Pinterestu i YouTubeu, ali svakom stilu dodaje svoju notu. 

SAVJETI HRVATSKE DIZAJNERICE Vodič za preuređenje doma: Kod uređenja interijera slijedite pravilo - funkcija, a onda dizajn

- Inspiraciju mogu pronaći na najneočekivanijim mjestima, poput tetovaže ili uzorka na prostirci. Imam poteškoće s izmišljanjem imena za nove tehnike pa uvijek pitam svoje pratitelje da mi pomognu - rekla je umjetnica.

Svakodnevno pokušava impresionirati ljude frizurama koje su sve složenije. Njezin talent ne prolazi nezapaženo pa se tako pojavila u brojnim publikacijama posvećenim frizurama i osvajala nagrade. Ima i YouTube kanal na kojem objavljuje tutorijale za sve frizure. 

PONOVNO U MODI Savjeti hrvatskih barbera za bradu na kojoj će vam zavidjeti: Održavajte ju češljićem i uljem

- Ljudi su sposobni naučiti sve što žele ako u to ulože svoje srce i dušu baš kao što sam ja napravila - rekla je na kraju, a piše Bright Side.

Pogledajte još njenih radova:

1.

2.

3.

4.

5.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mari@jeta 22.04.2021.

    Predivno

  • kakva vlast 22.04.2021.

    0voje prekrasno

  • crna žena 21.04.2021.

    Baš je čarobno, prava umjetnost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare