To je to što me zanima!

Mama napala učiteljicu, ali od drugih nije dobila podršku već su joj ukazali da je kriva - ona

Jedna je mama na Redditu objavila post o tome kako učiteljica njenog sina, dječaka koji ima ADHD, ne uspijeva održati njegovu pažnju na nastavi, no roditelji misle da je greška - njena
Vidi originalni članak

Mama se na Redditu požalila na učiteljicu svoga sina, koja joj je, kako je napisala, poslala neugodan e-mail, no oni je nisu podržali. Dapače, ukazali su joj da je greška njena. 

POGLEDAJTE VIDEO: Učiteljice osnovale grupu za djecu s poremećajem pažnje 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U postu koji nije potpisala imenom, mama je objasnila da se njezin sin muči u školi i često ga učiteljica uhvati kako igra video igre, umjesto da se bavi onime što se radi na nastavi. Ustvrdila je kako njen sin  ima ADHD i anksioznost i zato zahtijeva stalne 'poticaje' da održi pažnju. 

ĐACI IH OBOŽAVAJU Učiteljice sa spektrom autizma i ADHD-om: To nas čini boljima

Ona krivi učiteljicu za to što je dijete nezainteresirano na nastavi, jer se njime 'ne bavi dovoljno'. Kaže da se nekoliko puta žalila e-mailom, a nedavno je dobila njen odgovor, za koji je mislila da je 'nepristojan', pa ju je prijavila školi.

U svojoj žalbi napisala je: 'Učiteljica po mom mišljenju nije dovoljno zrela da bi joj se povjerila odgovornost poučavanja. Izgleda kao da ima 20 godina. Već sam nekoliko puta stupila u kontakt s njom i rekla mi je samo da ga ja sa svoje strane pratim i potičem, da budem uz njega. Sve to radim, ali on ne napreduje.'

- Potom me učiteljica pitala jesam li voljna izdvojiti dio svog vremena da zajedno osmislimo plan rada s njim, no napisala sam joj da moram raditi svoj posao te da sama osmisli plan. Zapravo sam bila dosta strpljiva s njom. Sinoć sam joj poslala još jedan e-mail u kojem ju upozoravam na njegov problem s pažnjom, na što sam jutros dobila jako neugodan odgovor - piše mama. Odmah je podijelila i kopiju e-maila koju je dobila od učiteljice. 

NOVO ISTRAŽIVANJE Ako trudnica pije paracetamol, veći rizik od ADHD-a i autizma

- Dosta mi je vaših e-mailova u vezi s tim. Pokušala sam vam to pristojno reći, ali čini se da poruka nije stigla do vas: Ovo je vaš problem. Ne mogu učiniti ništa kad se on isključuje i propada jer ne obraća pažnju na nastavi te kod kuće obavi manje od polovice zadaće koju bi trebao predati, a i to je obično nepotpuno. Obratila sam vam se s rješenjima, ali ste odbili suradnju. Vi morate preuzeti kontrolu u svom domu i zaustaviti takvo ponašanje, jer ja ne mogu učiniti ništa više od ovog što činim - piše joj učiteljica. 

Mama je ostala uvrijeđena jer, kako kaže, učiteljica 'prosuđuje njezinu roditeljsku sposobnost', zbog čega misli da nemaju više 'prostora' za suradnju. 

MALA POMOĆ Omega-3 potiče koncentraciju kod dijela djece s ADHD-om

- Napisala sam poruku ravnatelju o tome što se dogodilo. Odgovorio mi je da će razmotriti stvar - piše mama.

Njen post vidjelo je više od 6000 ljudi, a više od 2000 njih je komentiralo, no - većina je stala na stranu učiteljice. 

- Od roditelja se traži da odgaja svoje dijete? Ma, nemojte! Pa, što će biti sljedeće?! Zaista - vi ste roditelj, To je vaše dijete i na vama je da ga odgajate! - napisala je jedna korisnica. 

- Vaša je odgovornost osigurati da vaš sin ne igra igrice tijekom škole, da sudjeluje u nastavi i radi svoj posao. Kako očekujete da se njegova učiteljica pobrine da prati nastavu kad se od njega ne zahtijeva pažnja u njegovom domu? - piše još jedna korisnica.

ŽIVOT S ADHD-OM ‘Ne prilagođavajte djecu svijetu nego svijet prilagodite njima’

- Prebacujete svu  odgovornost na nju i upirete prst u nju, uvjereni da ona nije uspjela, a trebate prst okrenuti prema sebi. On propada jer mu vi dopuštate da radi sve što želi. Imati dijete s posebnim potrebama nije lako, ali vaš je posao kao njegove mame biti sigurna da uredno radi svoje školske zadaće - piše treći korisnik Reddita. 

- Kao učiteljicu u dvadesetima, takvi me roditelji čine bijesnom! Kad u online razredu imam između 10 pa do čak 30 djece, često ne mogu učiniti ništa više... - napisala je i jedna učiteljica, a prenosi Mirror. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Čupava 20.12.2020.

    Pa najbolje da se učiteljica cijelo vrijeme bavi samo s njezinim djetetom, da skače ko majmun i održava mu pažnju. Svi drugi u razredu nek se fučkaju. Ko im kriv što nemaju manjak koncentracije i sami se muče da održavaju pažnju. Ta mama se ne želi ili ne može potruditi oko svog djeteta pa nek učiteljica pokriva njen nedostatak brige. Baš mi je žao te mlade učiteljice.

  • LaraSim 17.12.2020.

    E nije prije postojao nikakav ADHD...svi ko bubice na satu!

  • 17.12.2020.

    Neki su roditelji stvarno grozni! Ona bi da joj sustav odgaja dijete.

Komentiraj...
Vidi sve komentare