Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Mama se požalila na učiteljicu, pa dobila 'jezikovu juhu' drugih roditelja na društvenoj mreži

Mama napala učiteljicu, ali od drugih nije dobila podršku već su joj ukazali da je kriva - ona

Jedna je mama na Redditu objavila post o tome kako učiteljica njenog sina, dječaka koji ima ADHD, ne uspijeva održati njegovu pažnju na nastavi, no roditelji misle da je greška - njena

VIDEO

Mama se na Redditu požalila na učiteljicu svoga sina, koja joj je, kako je napisala, poslala neugodan e-mail, no oni je nisu podržali. Dapače, ukazali su joj da je greška njena. 

POGLEDAJTE VIDEO: Učiteljice osnovale grupu za djecu s poremećajem pažnje 

Pokretanje videa...

učiteljice s adhd-om 01:10

U postu koji nije potpisala imenom, mama je objasnila da se njezin sin muči u školi i često ga učiteljica uhvati kako igra video igre, umjesto da se bavi onime što se radi na nastavi. Ustvrdila je kako njen sin  ima ADHD i anksioznost i zato zahtijeva stalne 'poticaje' da održi pažnju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Učiteljice sa spektrom autizma i ADHD-om: To nas čini boljima
Učiteljice sa spektrom autizma i ADHD-om: To nas čini boljima

Ona krivi učiteljicu za to što je dijete nezainteresirano na nastavi, jer se njime 'ne bavi dovoljno'. Kaže da se nekoliko puta žalila e-mailom, a nedavno je dobila njen odgovor, za koji je mislila da je 'nepristojan', pa ju je prijavila školi.

U svojoj žalbi napisala je: 'Učiteljica po mom mišljenju nije dovoljno zrela da bi joj se povjerila odgovornost poučavanja. Izgleda kao da ima 20 godina. Već sam nekoliko puta stupila u kontakt s njom i rekla mi je samo da ga ja sa svoje strane pratim i potičem, da budem uz njega. Sve to radim, ali on ne napreduje.'

- Potom me učiteljica pitala jesam li voljna izdvojiti dio svog vremena da zajedno osmislimo plan rada s njim, no napisala sam joj da moram raditi svoj posao te da sama osmisli plan. Zapravo sam bila dosta strpljiva s njom. Sinoć sam joj poslala još jedan e-mail u kojem ju upozoravam na njegov problem s pažnjom, na što sam jutros dobila jako neugodan odgovor - piše mama. Odmah je podijelila i kopiju e-maila koju je dobila od učiteljice. 

Ako trudnica pije paracetamol, veći rizik od ADHD-a i autizma
Ako trudnica pije paracetamol, veći rizik od ADHD-a i autizma

- Dosta mi je vaših e-mailova u vezi s tim. Pokušala sam vam to pristojno reći, ali čini se da poruka nije stigla do vas: Ovo je vaš problem. Ne mogu učiniti ništa kad se on isključuje i propada jer ne obraća pažnju na nastavi te kod kuće obavi manje od polovice zadaće koju bi trebao predati, a i to je obično nepotpuno. Obratila sam vam se s rješenjima, ali ste odbili suradnju. Vi morate preuzeti kontrolu u svom domu i zaustaviti takvo ponašanje, jer ja ne mogu učiniti ništa više od ovog što činim - piše joj učiteljica. 

Mama je ostala uvrijeđena jer, kako kaže, učiteljica 'prosuđuje njezinu roditeljsku sposobnost', zbog čega misli da nemaju više 'prostora' za suradnju. 

Omega-3 potiče koncentraciju kod dijela djece s ADHD-om
Omega-3 potiče koncentraciju kod dijela djece s ADHD-om

- Napisala sam poruku ravnatelju o tome što se dogodilo. Odgovorio mi je da će razmotriti stvar - piše mama.

Njen post vidjelo je više od 6000 ljudi, a više od 2000 njih je komentiralo, no - većina je stala na stranu učiteljice. 

- Od roditelja se traži da odgaja svoje dijete? Ma, nemojte! Pa, što će biti sljedeće?! Zaista - vi ste roditelj, To je vaše dijete i na vama je da ga odgajate! - napisala je jedna korisnica. 

- Vaša je odgovornost osigurati da vaš sin ne igra igrice tijekom škole, da sudjeluje u nastavi i radi svoj posao. Kako očekujete da se njegova učiteljica pobrine da prati nastavu kad se od njega ne zahtijeva pažnja u njegovom domu? - piše još jedna korisnica.

‘Ne prilagođavajte djecu svijetu nego svijet prilagodite njima’
‘Ne prilagođavajte djecu svijetu nego svijet prilagodite njima’

- Prebacujete svu  odgovornost na nju i upirete prst u nju, uvjereni da ona nije uspjela, a trebate prst okrenuti prema sebi. On propada jer mu vi dopuštate da radi sve što želi. Imati dijete s posebnim potrebama nije lako, ali vaš je posao kao njegove mame biti sigurna da uredno radi svoje školske zadaće - piše treći korisnik Reddita. 

- Kao učiteljicu u dvadesetima, takvi me roditelji čine bijesnom! Kad u online razredu imam između 10 pa do čak 30 djece, često ne mogu učiniti ništa više... - napisala je i jedna učiteljica, a prenosi Mirror. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara