To je to što me zanima!

Mantala se spravlja od mošta plavca, griza i krušnih mrvica

Ovaj desert zovu još i ćupter, ćukter ili kupmet, a treba je razlikovati od varenika, još jednog vrijednog doprinosa domaćoj gastronomiji koji posebno štuju na Braču
Vidi originalni članak

Kolači, torte, ali i ostale slatke delicije hrvatskog priobalja, a pogotovo otoka, postali su rariteti. Kako je to kraj u kojemu se u svakodnevnom životu maksimalno ekonomiziralo, kad se radilo o svecima, svadbama ili nekim drugim značajnijim slavljima, tim se slatkišima pristupalo s posebnom pozornošću. Osim ove šparnosti, još je jedan faktor pridonio njihovoj unikatnosti.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare