![Mantala se spravlja od mošta plavca, griza i krušnih mrvica](https://img.24sata.hr/VwXI_9GiH9So1MpylQR5hCvWVII=/414x267/smart/media/images/2023-06/img-6471_iPzi5B6.jpeg)
Ovaj desert zovu još i ćupter, ćukter ili kupmet, a treba je razlikovati od varenika, još jednog vrijednog doprinosa domaćoj gastronomiji koji posebno štuju na Braču
Lifestyle
Komentari 0Ovaj desert zovu još i ćupter, ćukter ili kupmet, a treba je razlikovati od varenika, još jednog vrijednog doprinosa domaćoj gastronomiji koji posebno štuju na Braču
Kolači, torte, ali i ostale slatke delicije hrvatskog priobalja, a pogotovo otoka, postali su rariteti. Kako je to kraj u kojemu se u svakodnevnom životu maksimalno ekonomiziralo, kad se radilo o svecima, svadbama ili nekim drugim značajnijim slavljima, tim se slatkišima pristupalo s posebnom pozornošću. Osim ove šparnosti, još je jedan faktor pridonio njihovoj unikatnosti.