To je to što me zanima!

Masaža ili hladni oblozi mogu vam pomoći kod upale mišića

Kako bi simptomi što prije prestali, važno je mišićima pružiti odmor i nekoliko dana nakon upale izvoditi lakše vježbe kako ne bi došlo do ozljede
Vidi originalni članak

Bol u mišićima nakon treninga je česta i uobičajena pojava, posebice nakon duljih perioda bez treniranja. Upala se pojavljuje dan ili dva dana nakon određene tjelovježbe, a može trajati od tri do pet dana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako bi simptomi što prije prestali, prije svega je važno mišićima pružiti odmor i nekoliko dana nakon upale izvoditi lakše vježbe kako ne bi došlo do ozljede. Ovo uključuju hodanje, jogu, plivanje ili izvođenje laganih vježbi, a nekad će tijelu jednostavno odgovarati samo odmor.

MOŽDA NISTE SVJESNI PROBLEMA Osjećate se nekako loše, a ni koža vam ne izgleda najbolje? Ovo bi mogao biti razlog

Pomoći može i masaža upaljenog dijela tijela. Prema istraživanju, masaža ima brojne dugotrajne blagodati i može umanjiti upalne procese koji usporavaju proces oporavka. Također, i stavljanje hladnih ili toplih obloga. Topli oblozi ne smiju biti prevrući, a njihova uloga je pokretanje cirkulacije i trenutačno olakšavanje simptoma.

Hladni oblozi će smanjiti upalu i ublažiti naticanje mišića. U nekim će slučajevima pomoći i istezanje. Unos tekućine je također vrlo važan za oporavak mišića nakon treninga.

NAŠA KOŽA GOVORI Dermatologinja otkriva: Kako klimatske promjene utječu na zdravlje i izgled naše kože

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 16.11.2022.

    Dobila sam upalu očiju od blejanja . Ha ha

Komentiraj...
Vidi sve komentare