Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 9
Foto: PR
NAŠA KOŽA GOVORI

Dermatologinja otkriva: Kako klimatske promjene utječu na zdravlje i izgled naše kože

Bez obzira na to koje je godišnje doba, njega kože mora biti pravilna i kontinuirana. Iako ljudi s masnijom kožom imaju problema s aknama i sjajem, njihova je koža tijekom zimskih mjeseci zahvalnija od osoba koje imaju suhu kožu

Powered by Lactovit

Osnovni čimbenici koji utječu na stanje kože su životna dob, zanimanje, stil života, izloženost suncu, pušenje, alkohol, ali i razne kronične bolesti. Također, uravnotežena prehrana i dovoljan dnevni unos vode utječu na to kako će naša koža izgledati. A jedan od čimbenika koji utječe na izgled naše kože su i vremenske prilike. 

Kako svoju kožu adekvatno pripremiti na zimske dane i održavati je zdravom, pitali smo našu sugovornicu, dr.sc. Dijanu Celić, specijalisticu dermatologije i venerologije te pročelnicu Odjela dermatovenerologije Poliklinike MEDIKOL. Poliklinika MEDIKOL jedna je od vodećih privatnih medicinskih ustanova u regiji koja pruža zdravstvene usluge kroz 16 djelatnosti u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku i Čakovcu. 

Rješenje za suhu kožu

Suha koža osjetljivija je na sve ranije spomenute čimbenike, stoga je iznimno važno koristiti specifične proizvode za njezinu njegu i higijenu. Lactovit Lactourea, specijalizirana je marka za njegu najsušije kože. Formula njihovih proizvoda je jedinstvena i vrhunska. Sadrže ultrahidratantna svojstva ČISTE UREJE I MLIJEČNE KISELINE koja obnavljaju oštećenu kožu.

- Kako je suha koža sklonija pucanju i ragadama, ljuskanju, crvenilu te subjektivnom osjećaju zatezanja i svrbeža, možemo reći da više sreće imaju osobe s masnijom kožom. Hladan zrak, niska vlažnost i jaki vjetrovi dodatno isušuju kožu s posljedičnom pojavom tzv. zimskog ekcema, koji je osobito vidljiv na područjima šaka, obrazima i usnama - kaže doktorica Celić.

Kakva nas zima očekuje?

Europski meteorološki servis Severe Weather objavio je prvu prognozu za ovu zimu. Za one koji se raduju snijegu imamo razočaravajuće vijesti. Pogledamo li malo detaljnije dugoročnu prognozu za Europu, uočit ćemo zanimljiv obrazac. Na većini Staroga kontinenta vladat će ove zime prosječne temperaturne vrijednosti uz iznimke, poglavito u središnjem dijelu Europe, kojem pripada i Hrvatska. Na zapadu Europe prevladavat će, tako, prosječne zimske temperaturne vrijednosti, a iznadprosječne temperature mrsit će zimske račune u zemljama srednje i sjeverozapadne Europe. 

Sušnija razdoblja očekuju se jedino na sjeveru, a Mediteran očekuju razdoblja iznadprosječnih količina padalina. Kad govorimo o padalinama, nažalost, prvenstveno mislimo na kišu budući da većini Europe prijeti zima s ispodprosječnim količinama snijega. U Hrvatskoj će sniježne padaline biti među lošijima u Europi pa će bijeli Božić vjerojatno i ove godine ostati nedosanjani san.

Podsjećamo, prema službenim podacima tijekom siječnja je prosječna temperatura duž obale između 5 i 10°C, a u Zagrebu i kontinentalnom dijelu kreće se od -3 do 14°C. Jutarnje temperature su niske, ali sunčani zimski dani mogu biti ugodni.

Ključ zdrave kože

Dnevna hidratacija ključ je zdrave i lijepe kože, dodaje naša sugovornica, a uključuje ne samo primjenu hidratantnih krema i losiona kao što su Lactovit Lactourea nego i pijenje dovoljne količine vode. Takva njega potrebna je tijekom cijele godine, svakog dana, a ne samo tijekom zimskih mjeseci. I to ne samo nakon tuširanja, već i tijekom tuširanja. Lactovit nudi kombinaciju gela za tuširanje i losiona za postizanje vrhunskih rezultata. 

- Preparati na bazi ureje imaju blagotvoran učinak jer ureja opskrbljuje vlagom i zadržava potrebnu količinu vlage u koži, sprječava njeno isušivanje te uklanja odumrle stanice na koži, koja tako postaje mekša i baršunasta - kaže doktorica Celić.

Attractive,Young,Adult,Woman,Apply,Facial,Cream,Look,In,Mirror,

Ureja je inače glavni sastojak kozmetike Lactovit, koja sadrži skup prirodnih i hidratantnih sastojaka. Kozmetika Lactovit Lactourea preporučuje se onima koji imaju problema sa suhom kožom, a posebice tijekom zimskih mjeseci. U ponudi možete pronaći gel za tuširanje, mlijeko za tijelo ili svoju kožu možete svakodnevno njegovati najnovijom kremom Lactovit MOUSSE. Svi proizvodi Lactovit Lactourea obogaćeni su mliječnom kiselinom i čistom urejom, koja dubinski obnavlja kožu zahvaljujući svojim ultrahidratantnim svojstvima.

 Da biste ove zime imali zdravu i njegovanu kožu, naša je sugovornica na kraju savjetovala: 

- Koliko truda budemo uložili u njegu i brigu o svojoj koži, toliko će nas ona nagraditi svojim zdravljem, očuvanom funkcijom i ljepotom te podignuti zadovoljstvo i samopouzdanje u privatnom i profesionalnom životu - zaključila je doktorica Dijana Celić.

Linija proizvoda Lactovit Lactourea dubinski obnavlja, štiti i hidratizira kožu, djelujući na najdublje slojeve epidermisa kako bi se koža održavala obnovljenom i mladom. Ako imate problem suhe kože, preporučujemo vam Lactovit paletu Lactourea, koja nudi proizvode odlične kvalitete, namijenjene za svakodnevnu njegu kože. Sve informacije o proizvodima možete pronaći ovdje.

Powered by Lactovit

Komentari 9
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang