Chefa Petera Songa nazivaju 'Master of Noodles' jer kako on vješto i brzo rukama proizvodi popularne kineske rezance, to vrijedi vidjeti. Svoju vještinu usavršavao je preko deset godina i priznaje da obožava jesti rezance, posebno vruće.
Kaže da je tajna dobrih 'noodle' rezanaca u pravom omjeru brašna i vode, a brašno bi trebalo imati 15 posto glutena. Količina vode ovisi i o temperaturi prostora u kojemu priprema tijesto - ako je prostorija hladnija, stavlja više vode, a ukoliko je toplija, manje.
On je toliko iskusan da rukama osjeti je li tekstura tijesta dobra ili nije. Pravo tijesto mora biti izuzetno elastično.
Pogledajte u videu kako on to radi:
Otvorio je restoran 'Kungfu Kitchen' u New Yorku
Ljubav prema kuhanju razvijao je još u djetinjstvu jer je odrastao u restoranu u Kini koji su držali njegovi roditelji, a u ulici u kojoj je odrastao bilo je više restorana poznatih po noodleima pa je u hodu učio male tajne savršene pripreme tijesta.
Obožavao je promatrati chefove kako kuhaju jela. Jednom je, priznaje, skoro zapalio kuhinju kao dijete jer se zaigrao s prevelikom količinom ulja i vatrom. Mama mu je 'poludjela', no iz toga je naučio neke stvari.
Oduvijek je, priča, želio imati vlastiti i postati vrhunski chef. I uspio je u tome. Otvorio je vlastiti restoran u New Yorku nakon što je preselio iz Kine u SAD i nazvao ga 'Kungfu Kitchen'.
Dnevno napravi 600 do 700 porcija noodlea, a dva puta mjesečno mu u kuhinju dolaze učenici željni znanja o pripremi tjestenine.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: