To je to što me zanima!

Meštrović: 'Nemoj izbjegavati korak ako nisi na rubu ponora'

Meštrovićeve su pjesme duhovite, iščašene, one su suma iskustva zgusnutog u stih: Nemoj nikad izbjegavati/korak više/ako nisi baš na rubu ponora/dobro provjeri ako se može/ gdje je kraj
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 10 lakih načina da si očistite um od raznih nepotrebnih misli

Čuvenu novelu Hadži Murat Tolstoj započinje pričom o zgaženom čičku koji se na livadi bori za život. U jednoj od pjesama Matko Meštrović piše o cvijeću koje umire: Poljsko cvijeće nije elitno/ono samo sebe uzgaja/ I čovjeku ništa ne duguje/ livada mu je i otac i majka/i kad ga kosci pokose/zajedno s travom/s kojom je drugovalo/ kolektivno umire/samo poneki kojega je neka ruka bila odabrala/umire sam za sebe... To je umiranje u ljepoti, od ljepote, zbog ljepote.

Meštrovićeve su pjesme duhovite, iščašene, one su suma iskustva zgusnutog u stih: Nemoj nikad izbjegavati/korak više/ako nisi baš na rubu ponora/dobro provjeri ako se može/ gdje je kraj, Povjesničar umjetnosti Matko Meštrović objavio je knjige “Od pojedinačnog općem” (1967./2005.), “Obrisi bez obrasca” (1978.), “Teorija dizajna i problemi okoline” (1980.), “Svijet, svijest i zavisnost” (1983.), “Roba i sloboda” (1995.), “Vrijeme zbilje” (2002.), “Prema novom usmjerenju” (2011.) i “Do kuda? Do kada?” (2018.). Prvu zbirku pjesama “Razaznanja” objavio je 2011. “Ono što nije nigdje” objavljuje Sandorf.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:  Vježbajte u izolaciji uz posebno osmišljene vježbe za obitelj

POGLEDAJTE VIDEO #ZAJEDNO24SATA - Suzana Mančić, bivša loto djevojka:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare