To je to što me zanima!

'Moj sin je postao liječnik!': Otac s Downovim sindromom sve uložio u budućnost djeteta

Godinama je štedio kako bi sinu omogućio bolju budućnost, što se na koncu i ostvarilo. Naime, omogućio mu je da studira za stomatologa te sada sin ima odličnu karijeru
Vidi originalni članak

Često čujemo da osobe s Downovim sindromom ne mogu imati djecu, no to nije istina - žene mogu rađati, a muškarci u rijetkim slučajevima mogu postati tate. Jedan od takvih primjera je Jad Issa, Sirijac s Downovim sindromom čija je životna priča uistinu posebna.

Naime, ne samo da je dobio sina Sadera, već mu je omogućio obrazovanje da postane liječnik.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Istaknuo je kako smatra da su sina čak i razmazili, a kasnije je Sader istaknuo kako se sjeća da je otac uvijek bio dobre volje te da su se često igrali. No, u to vrijeme Jad je puno radio te štedio novac kako bi kasnije sinu omogućio školovanje.

VELIKO SRCE Ova djeca nada su u bolji svijet

Radio je u mlinu za pšenicu te stavljao zaradu na stranu, što je na koncu i inspiriralo sina da postane liječnik, divio se njegovom napornom radu i predanosti za najbolju moguću budućnost.

- Mislim da bih bio mnogo manje uzbuđen zbog života i mnogo manje strastven u onome što radim da nisam imao svog posebnog oca - komentirao je Sader.

Birokratski apsurdi Hrvatske Roditelji djece s teškoćama: 'Prestanite ih mučiti! Država nas maltretira s vještačenjima'

Danas Sader radi kao stomatolog, a to je jedna od najboljih i najplaćenijih karijera u Siriji, stoga Jadovoj sreći nema kraja.

Kad priča o svojim roditeljima, sin i danas ističe kako se oni vole kao prvog dana te da i dalje idu u šetnje i slažu se kao da su se tek zaljubili, piše Brightside.

Idi na 24sata

Komentari 180

  • Jadranka Belančić 21.03.2024.

    Sin mog bratića iz Slovenije, Alen, ima Dawnow sindrom...Ima prepunu sobu medalja i pokala osvojenih za plivanje, prije dvije godine jedini je osvojio četiri medalje na para olimpijadi u AbuDabiju, zlatne i srebrne, proglašen je za športnika leta, izvrsno svira harmoniku, gitaru, ima i svoj band, planinari, jaše, ima preslatku curu s kojom će se vjerojatno i vjenčati... Svi se ponosimo njime... Ali, u prvom redu, njegovi roditelji, moj bratić Maks i njegova supruga su ti, bez kojih ne bi to sve postigao....❤️✌️

  • listovača 06.01.2024.

    Svaka čast. Čestitke sinu, a posebno roditeljima.

  • melin51 06.01.2024.

    Završiti fakultet za stomatologa nije lako. Zato čestitke i sinu i ocu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare