To je to što me zanima!

Moja 3-mjesečna kćerkica umrla mi na rukama, to mi je odredilo ostatak cijelog života...

Moj svijet se srušio i počela sam misliti kako neću ponovno zatrudnjeti ili da će se nešto dogoditi svakom djetetu koje budem imala, ispričala je britanska autorica knjiga o prehrani i kuhanju za bebe
Vidi originalni članak

Moj svijet se srušio kada mi je tromjesečna kći umrla na rukama, ali zbog nje sam izgradila karijeru pomažući djeci u prehrani, kaže Annabel Karmel, autorica knjiga o prehrani i kuhanju za bebe.

- Oduvijek sam znala da želim biti mama. Kad sam imala 25 godina, udala sam se za svog tadašnjeg supruga Stevea i pokušavala zatrudnjeti, što se ostvarilo dvije godine kasnije. Osjećala sam se jako dobro u trudnoći, nisam imala jutarnje mučnine, ali porod nije bio tako sjajan - kaže Karmel.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bio je to za nju dug i bolan porođaj, ali na kraju je bila tako sretna što je dobila kćer Natashu.

- Nas troje smo došli kući i sve je bilo lijepo, dok jednog dana u listopadu 1987., kada je imala tri mjeseca, nisam ušla u njenu sobu i vidjela da ona ne izgleda kako treba. Oči su joj se okretale i trzala se. Nazvala sam svog liječnika i on mi je održao predavanje o tome kako se majke koje prvi put rode brinu previše - priča Karmel. 

- Bebe su mnogo otpornije nego što mislimo da jesu - rekao joj je liječnik. Mama je i dalje osjećala jaku zabrinutost te ju je odvela doktoru koji je i dalje tvrdio da nema razloga za brigu. Sljedećeg jutra, Natasha je povratila i izgledala još gore, pa ju je Annabel odvela drugom liječniku.

- Liječnik ju je odmah smjestio u bolnicu Great Ormond Street jer je mislio da nešto nije u redu s njezinim mozgom. Napravili su joj hrpu pretraga, uključujući i CT skeniranje, nakon čega su me odveli u sobu i rekli mi: 'Tvoje dijete je teško bolesno. Nikada više neće biti dobro' - priča mama. 

ŽIVOTNE VJEŠTINE Naučite dječake kako upravljati emocijama: Ne potiskujte ih ...

Mislili su da je vjerojatno uzrok što ju je netko poljupcem zarazio herpesom, prenoseći virus. Nakon toga je otišla na respirator i na intenzivnu njegu. Annabel je ostala s njom dok su radili pretrage, četiri dana u bolnici nije mogla ni spavati ni jesti, bilo je užasno. Nakon četvrtog dana sazvali su sastanak i rekli da je Natasha izgubila većinu 'mislećeg' dijela mozga i da neće imati 'normalan' život.

- Morali smo donijeti odluku da je skinemo s respiratora. Obukli smo je u haljinu, a četiri sata kasnije umrla mi je na rukama. Kad sam se vratila kući, sve njene dječje stvari bile su tu, a tjednima nakon toga svi koji nisu znali da je umrla pitali bi me: 'Kako je tvoja lijepa curica?'. Bilo je nevjerojatno teško. Moj svijet se srušio i počela sam misliti kako neću ponovno zatrudnjeti ili da će se nešto dogoditi svakom djetetu koje budem imala - priča Karmel. Nedugo zatim održali su Natashin sprovod i bilo im je teško vidjeti mali lijes. Sjeća se da joj je jedan liječnik rekao da ne razmišlja odmah o drugom djetetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Annabel Karmel (@annabelkarmel)

- Prvo prođi kroz tugu - rekao joj je. Ali ona je samo htjela ponovno biti mama. Nakon nekoliko mjeseci zatrudnjela je s Nicholasom, koji sada ima 33 godine, i on je bio njezin spasitelj.

- Dobiti ga u kolovozu 1988. dalo mi je nadu i pomoglo mi da prebrodim duboku depresiju. Ja sam se bojala da ću izgubiti i Nicholasa. Loše je spavao i jeo, što me je zabrinulo, pa sam pomislila da bih mu trebala sama nešto kuhati - priča mama. 

HTJELA JE BITI ZABAVNA MAMA Htjela sam biti zabavna mama i kupila sam sinu 'perive' pastele - pogledajte mi kupaonicu sad!

- Znala sam da sam dobra kuharica, a tada nisam mogla pronaći nijednu kuharicu za bebe. Gubitak Natashe, a potom i slučaj s Nicholasom koji nije jeo inspirirao je moju prvu knjigu 'The Complete Baby & Toddler Meal Planner' - kaže Karmel te napominje kako to nije učinila da bi zaradila novac ili radi karijere, već je to bio katarzičan način da pomogne sama sebi i da se pomiri sa smrću kćeri, a opet da učini nešto i za Nicholasa.

Njezina kći Lara, sada tridesetjednogodišnjakinja, bila je beba kada je knjiga izašla 1991. godine, a godinu dana kasnije dobila je još jednu kćer, Scarlett, koja sada ima 29. Puno razmišlja o Natashi, jer da nije bilo nje, ne bih napisala svoju knjigu i pomogla svoj toj djeci u jelu, prenosi The Sun.

- Također, moja djeca Nicholas, Lara i Scarlett, su me vidjeli kako naporno radim i postali su poduzetnici, svatko na svoj način, što me čini ponosnom. Bila sam Lari mentorica i osjećam se privilegiranom raditi s njom. Lijep je osjećaj stvoriti nešto za svoju djecu - priznaje Annabel.

NIJE RODITELJSTVO ZA SVAKOGA... Obratite pažnju: Devet znakova da ne biste trebali imati djecu

Idi na 24sata

Komentari 13

  • savskokupaliste 29.03.2022.

    Njezina kći Lara, sada tridesetjednogodišnjakinja, bila je beba kada je knjiga izašla 1991. godine, a godinu dana kasnije dobila je još jednu kćer, Scarlett, koja sada ima 29....

  • 29.03.2022.

    Strašno ali ja ne bi mogla odlučiti o trenutku smrti.

  • 29.03.2022.

    jesi koji selfie opalila?

Komentiraj...
Vidi sve komentare